Acord entre el CSJ i l’UdA per reforçar la formació per als aspirants a la carrera judicial

Casadevall pren jurament a nous batlles
Casadevall pren jurament a nous batlles. Foto: CSJ

La Universitat d’Andorra disposarà d’una formació adreçada als llicenciats en dret que es plantegin la carrera judicial. Així ho ha anunciat aquest matí el president del Consell Superior de Justícia durant el jurament de tres dels cinc nous batlles.

Cobrir les places vacants de batlle, fiscal i secretari judicial s’ha convertit en un maldecap. De vegades per la manca de candidats o també perquè els aspirants no reuneixen els requisits o la formació necessària.

El ministeri de Justícia i la Universitat d’Andorra han arribat a un acord pel qual el centre educatiu oferirà un curs de dos anys per als aspirants a la carrera judicialParal·lelament s’introduiran assignatures optatives en el màster de dret, que actualment ja forma part de l’oferta educativa, sobre aspectes relacionats amb la carrera judicial. El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, apunta que aquets món “és cada vegada més complicat” per la complexitat dels delictes relacionats amb “la ciberdelinqüència, les criptomonedes i les societats pantalla”.

Casadevall ha anunciat l’acord aquest dimecres al matí durant el jurament de tres dels cinc batlles nous. En la línia del que va anunciar fa uns dies el ministre, Casadevall considera que la situació de col·lapse actual requereix un pla de xoc amb “canvis que faran més àgil la justícia per repartir millor la feina”.

Els cinc nous batlles cobriran les vacants existents i reforçaran aquelles batllies més saturades.

TOTES LES NOTÍCIES