L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i l’associació Andorra Lírica han presentat l’acord de col·laboració per fomentar l’aprenentatge musical a través d’un projecte pedagògic vinculat a l’òpera.

Aquest dimecres al matí s’ha presentat oficialment l’acord de col·laboració entre l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i l’associació Andorra Lírica en un acte al quan ha pres part el conseller de Cultura, Jonaina Salvadó, la presidenta de la junta rectora i la directora de l’escola i el professor, Juli Barrero.

L’acord té l’objectiu de contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitat a la vida social del país, de manera que els usuaris dels tallers de música de l’EENSM podran assistir a les òperes programades per la Temporada d’Òpera de Sant Julià de Lòria. La primera serà “Elisir d’amore”, que es representarà el cap de setmana del 27 i 28 de gener.

D’altra banda, i per tal de fomentar l’aprenentatge musical dels usuaris del taller de música amb un projecte pedagògic vinculat a l’òpera Jonaina Salvador impartirà algunes classes abans de cada espectacle. En aquest sentit, Josep Roig ha destacat que l’acord “dona sentit a una finalitat importantíssima i irrenunciable: fer accessible l’art i la cultura a tothom”. Ha recordat també que ja hi ha hagut altres col·laboracions entre el Comú i l’EENSM, com un taller de ceràmica a l’Escola d’Art i que aquestes activitats “s’haurien de convertir en quelcom habitual i rutinari”. El conseller ha assegurat que es posaran tots els esforços perquè sigui així.

Una altra de les iniciatives derivades del conveni és l’activació d’una fila zero en benefici de l’EENSM a la representació de l’òpera “L’Elisir d’amore”. El termini de donacions està obert des d’aquest dimecres i fins al 29 de gener, l’endemà de la representació. Tot el que es recapti es destinarà al projecte pedagògic musical de l’escola, patrocinat per Andbank.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada