Aconsegueix les cames més descansades i lleugeres i … vola!

cames

Somies amb unes cames belles i lleugeres? Amb l’arribada de la calor les cames suposen un problema per a moltes dones i homes que pateixen de pesadesa. A més aquest problema els comporta uns símptomes (dolor, envermelliment, varius) que a més de antiestètics poden ser un indicatiu d’una afecció major: una mala circulació sanguínia.

Et pesen les cames cames quan fa calor? Si al final del dia pateixes inflor de turmells, rampes i un desagradable formigueig recorre les cames, això vol dir que formes part de l’alt percentatge de població que pateix insuficiència venosa. Però… Tranquil! Hem pensat en tu i hem dedicat un post sencer a informar-te i parlar-te de com pots portar-ho millor i que productes et poden ajudar a tenir unes cames més lleugeres.

La sensació de “cames cansades” és el primer símptoma d’un problema de circulació sanguínia que pot arribar a produir alteracions vasculars com les varius. Però per entendre l’origen d’aquest problema cal aclarir quin és el funcionament del sistema circulatori.

Codi de circulació

La sang circula de forma continuada a través d’una xarxa vascular que arriba a tots els punts del nostre organisme. Quan la sang surt del cor ho fa carregada de nutrients i oxigen per a totes les cèl · lules del cos a través de la xarxa vascular arterial. Aquesta xarxa principal es subdivideix en unes més petites (xarxes capil · lars arterials) per assolir i penetrar fins i tot en zones tan allunyades del punt de partida com les cames. Quan la sang ha realitzat el seu viatge d’anada, ha d’emprendre la volta carregada amb les deixalles del metabolisme cel·lular que ha anat recollint pel camí. Aquest trajecte es porta a terme per la xarxa vascular venosa, però el retorn és més complicat ja que es realitza majoritàriament en sentit ascendent i en contra de la força de la gravetat.

Operació tornada

El retorn sanguini es realitza a través de les venes, uns “conductes” de parets elàstiques i subdividits en petits compartiments delimitats per sistemes valvulars capaços d’obrir-se o tancar-se. L’ascens de la circulació es produeix sobretot gràcies al moviment dels músculs de les cames que impulsa la sang perquè passi d’un compartiment venós a un altre superior. D’aquesta manera, lenta però progressivament, es va realitzant el retorn sanguini, però quan aquest és deficient es produeix una insuficiència venosa i la sensació de pesadesa de cames.

El problema s’origina quan aquestes vàlvules venoses no tanquen correctament i la sang en lloc d’ascendir, cau en un flux invers. Aquest mal funcionament es tradueix en un estancament de la sang dins de la vena que acaba per dilatar i deformar donant lloc a l’aparició de varius. Aquestes es manifesten de forma més o menys evident i solen anar acompanyades de molèsties funcionals com dolor o edemes.

Varius: Quan apareixen i a qui afecten?

Les varius constitueixen la malaltia vascular més popular, ja que afecta el 20% de la població adulta, especialment les dones.

• En elles les alteracions vasculars solen manifestar-se a partir dels 18 anys, encara que solen manifestar-se de forma més evident entre els 40 i els 60 anys. La seva aparició sol estar associada al sobrepès, l’embaràs o al consum d’anticonceptius orals.

• Només alguns homes també tenen varius però els que en tenen són més espectaculars que les de les dones. Habitualment quan ell les pateix és perquè treballa en recintes amb temperatures elevades o romanen en llargs períodes de temps en un espai sense moure. A diferència de les dones, que tenen cura els seus varius per problemes estètics i per salut, ells només les tracten quan són doloroses.

Mesures de prevenció

El factor més important que determina la insuficiència venosa i l’aparició de lesions vasculars és l’hereditari. No obstant això, si s’eviten alguns mals hàbits i es substitueixen per bones costums es podrà prevenir el seu desenvolupament.

– Beure molta aigua i portar una dieta sana i equilibrada, baixa en sal per evitar la retenció de líquids.
Incrementar l’activitat física amb la pràctica d’esports que activin la circulació sanguínia com la natació, el ciclisme o les passejades a bon ritme.
– Dormir sempre amb les cames aixecades uns 5-8 cms.
– Finalitzar la dutxa diària amb un raig d’aigua freda a les cames (des del turmell cap a la maluc) per activar i millorar la circulació sanguínia.
– Evitar la roba ajustada i els mitjons o mitges que “escanyin” la cama o el turmell, dificulten la circulació.
– Evitar les sabates de taló molt alt i els excessivament baixos perquè impedeixen el bombament muscular de les cames.
– Passar massa hores en una mateixa posició, ja sigui de peu o assegut, és una de les principals causes de l’aparició de varius i de sentir sensació de pesadesa a les cames.
– La calor no és bon aliat per a una correcta circulació sanguínia. Cal evitar les exposicions prolongades al sol, els banys massa calents, saunes, la calefacció per terra i les ceres calentes.

Cures diàries a casa

Utilitza cada dia cremes o gels defatigants que ajudaran a alleujar la sensació de cames cansades. Aquests productes contenen principis actius a base d’extractes vegetals (castanyer d’índies, ginko biloba, algues marines, etc.) Capaços d’estimular la circulació sanguínia. Ara, en plena canícula, escull algun efecte fred per combatre l’augment de la vasodilatació que provoca la calor de l’estiu.

Les mitges de compressió elàstica també són un bon aliat. La compressió que exerceixen en els bessons, la zona on les venes tenen més tendència a dilatar és de gran ajuda per evitar la insuficiència venosa. Potser aquest no és el millor moment per utilitzar-les, però si el problema del mal de cames és important, la millora que se sent és tan important que val la pena.

Una altra alternativa és la hidroteràpia. L’aplicació a les cames d’aigua freda i calenta de manera alternativa provoca una contracció i dilatació dels vasos sanguinis. Aquesta “gimnàstica” reforça les parets vasculars i millora el retorn venós.

T’oferim algunes opcions per ajudar-te a alleugerir les camea…

Oli Anti Eau, de Clarins. Oli corporal revitalitzant amb extractes de plantes 100% purs de brusc, gerani i marduix que ajuda a eliminar toxines, estilitzar la pell i evitar la formació pell de taronja. L’oli d’avellana impedeix la pèrdua d’hidratació i deixa la pell suau, tonificada i vellutada. Les essències aromàtiques transmeten una sensació general de benestar. Tot un gust per a les cames i peus cansats!

Coach Jambes Legeres, de Thalgo. La major part de les vegades, la pèrdua de comoditat i lleugeresa a les cames és conseqüència d’un excés de líquids combinat amb una mala circulació sanguínia. Aquest nutricosmético concentra un extracte de galzeran que contribueix a reduir la sensació d’inflor, i un extracte de llavors de raïm Vitaflavan ®, que ajuda a mantenir el correcte funcionament dels vasos sanguinis. El seu preu: 35 €

FisioVen, de Aboca. Gel elaborat a força de galzeran, castanyer d’índies, centella asiàtica, vinya vermella i oli essencial de menta que forma una pel · lícula imperceptible sobre la pell les propietats de les substàncies funcionals presents. La seva eficàcia es deu a la sinergia funcional dels extractes de galzeran i castanyer d’índies amb els extractes de vinya vermella i centella asiàtica i el malví. L’oli essencial de menta afegeix una agradable sensació de frescor. El seu preu: 13,60 €.

Castanyer d’Índies, de Arkocápsulas. Càpsules de pols criomolido d’escorça de castanyer d’Índies que produeix un alleujament de símptomes associats a alteracions lleus de la circulació venosa (malestar i pesadesa a les cames). El seu preu 7,90 €

Spray Cames Cansades, de Puriessentiel. Formulat ambuna barreja de 17 olis essencials amb efecte tonificant, descongestionen i dreanente, que alleugen les cames cansades, turmells inflats gel lent retornovenoso. Pràctic, en qualsevol lloc, un gest SOS de frescor indispensable. El seu preu 19,95 €

Tractament Reductor Drenant Cames, de Somatoline. Fórmula en gel de ràpida absorció amb efecte gel que gràcies al seu complex exclusiu multifuncional Crio Dren-complex, remodela la silueta de les cames amb acumulacions adiposes i excessiva retenció de líquids en 2 setmanes.

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES