ordonezEl Comú d’Ordino ha celebrat aquest dijous un ple de consell amb només dos punts a l’ordre del dia, l’aprovació de les actes de les Juntes de Govern i del passat Consell. L’actualitat parroquial ha estat centrada, però, en les pròximes eleccions comunals i en la candidatura conjunta que s’està acabant de decidir entre Acció Comunal d’Ordino (ACO) i Convergents d’Ordino (CD’O) al voltant de la figura del conseller de Finances, Jordi Ordóñez, com a candidat a cònsol major. L’actual cònsol major, Ventura Espot, ha assegurat que el nom d’Ordóñez és el que genera la coalició, perquè és un candidat “valorat per tots” i que el partit li ha donat “carta blanca” per triar el seu equip, que comptaria amb la consellera d’Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, com a candidata a cònsol menor. De fet, Espot ha insistit que “tant el cònsol major com el cònsol menor hauran de ser de la nostra formació” ja que ACO+DA “mana al Comú” en aquests moments. Abans, el conseller de CD’O, Xavier Jiménez, ha explicat, en absència del líder del partit, Enric Dolsa, que la seva formació pot acceptar els noms que es proposin perquè “si volem arribar a un consens, no posarem condicions”, tot i que ha afegit que la comissió negociadora treballa sobre quatre punts: una solució per a Arcalís, la paritat de candidats, les sigles i els noms. Aquest vespre ACO celebra una reunió en la qual Ordóñez ha de donar una resposta després d’haver rumiat la seva opció a candidat.

Tot i reconèixer que “no s’ha avançat gaire des d’abans de l’estiu” el conseller de la minoria de CD’O, Xavier Jiménez –aquest dijous portaveu del grup al ple del Comú d’Ordino per l’absència del líder del partit, Enric Dolsa– ha reconegut que el seu partit accepta una candidatura conjunta amb ACO, encapçalada pel conseller de Finances, Jordi Ordóñez, com a número 1. Jiménez ha insistit que el que CD’O demana, però, és que hi hagi paritat en la candidatura, és a dir, el mateix nombre de candidats per les dues formacions, tot i que això no significa necessàriament que el candidat a cònsol menor hagi de ser de CD’O.

El cònsol major, Ventura Espot, per la seva banda, ha aclarit que aquest mateix dijous al vespre esperen una resposta d’Ordóñez pel que fa a la seva candidatura i que, a més, li han donat carta blanca per formar un equip. Espot ha avançat que la proposta d’Ordóñez és formar tàndem amb la consellera d’Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, com a candidata a cònsol menor. L’actual cònsol major ha assegurat, d’altra banda, que ell acceptaria la paritat de candidats en la llista, tot i que ha insistit que si Ordóñez accepta ser el número 1, serà el responsable de decidir aquest extrem.

Xavier Jiménez ha explicat, d’altra banda, que Enric Dolsa vol que s’arribi a un consens i que, independentment de si la seva figura genera acceptació o no “ja no està al mercat”. En aquest sentit, Espot ha destacat la figura d’Ordóñez, que “genera la coalició ACO+CD’O” perquè “és valorat per tots” i que “serà un cònsol ràpid, gairebé sense haver de fer eleccions”. Espot ha insistit que la seva figura no genera discussió i que “és el seu projecte” tot i que “si hagués buscat un [candidat a] cònsol menor a l’altre costat, [jo] hi hauria apostat”. Respecte a la discussió al voltant de la paritat, Espot ha afegit que l’ha de decidir el futur candidat, però que “quan estàs governant un comú necessites un mínim de sis persones”.

El Comú traurà un edicte per regular l’ús i ocupació de l’espai on anirà la minicentral elèctrica d’Arcalís

El Comú d’Ordino ha aprovat, a més, aquest dijous, la publicació d’un edicte per treure a concurs públic la concessió del futur espai que ocuparà la minicentral elèctrica, a la bassa d’Arcalís. Es tracta de l’única minicentral aprovada pel Govern a la parròquia i si es fa el projecte, passaria a ocupar domini públic. El plec de bases inclourà la utilització de l’aigua i l’ús del terreny.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada