comu ordino

La setmana vinent una comissió de Convergents d’Ordino (Cd’O) i una d’Acció Comunal d’Ordino (ACO) es reuniran per començar a treballar en la possibilitat de configurar una candidatura conjunta de cara a les pròximes eleccions comunals. Així ho ha afirmat el cap de la minoria, Enric Dolsa, que ha considerat que entre les dues formacions es pot fer una llista “el més potent possible a nivell professional”. A més, ha volgut diferenciar entre la política general i la comunal, així com les relacions dels dos partits en els dos àmbits. De la seva banda, la cònsol menor, Consol Naudí, ha assegurat que la possibilitat ja hi era per a les generals però que s’asseuran per valorar la proposta i decidiran conjuntament. D’altra banda, les obres per tapiar les finestres de l’Hotel Casamanya han estat objecte de crítica.

La sessió del Consell de Comú d’aquest dijous a Ordino ha tingut principalment un punt de debat en relació a les obres que s’han de fer a la façana de l’Hotel Casamanya. La minoria ha criticat que es tanquin les finestres amb formigó i xapa galvanitzada per impedir l’accés d’infants a l’interior i possibles danys en l’edifici. “Si avui ja fa pena, quan se substitueixi la fusteria per això encara en farà més”, ha assenyalat el cap de la minoria, Enric Dolsa. Aquest ha destacat la importància d’aquest equipament i ha considerat que “Ordino no es mereix que això estigui així” perquè dóna molt mala imatge a l’entrada de la parròquia.

Des de la majoria han indicat que les obres compleixen amb la legalitat urbanística i disposen dels informes favorables de Patrimoni Cultural. Per tant, ha dit la cònsol menor, Consol Naudí, l’obligació del Comú era autoritzar aquestes obres. Això sí, com la minoria han subratllat la necessitat de trobar un ús per a l’equipament que ara per ara no sembla que es pugui trobar amb el Quart d’Ordino.

Després de la sessió de Consell, durant la roda de premsa, Dolsa ha manifestat que la seva intenció no és tornar-se a presentar per ser escollit cònsol d’Ordino, sinó que és partidari de donar pas a altres membres del partit. Després d’aquests tres anys i mig de col·laboració amb la majoria, el cap de la minoria ha reconegut que potser es pot consensuar una candidatura conjunta per presentar-se a les eleccions comunals. De fet, segons Dolsa, entre els dos partits poden fer una llista “el més potent possible a nivell professional”. “Tindrem una candidatura més o menys política però amb gent específica i important”, ha dit. Amb tot, primer caldrà pensar un programa i després vindran els noms.

Des d’ACO, tenen “les portes obertes”, ha admès Consol Naudí, que ha recordat que “les converses sempre han estat molt fluïdes”. El seu partit, ha reconegut, ja s’havia plantejat aquesta possibilitat per a les eleccions generals i ara caldrà valorar les propostes quan arribin.
Sobre el fet que membres de Cd’O donessin suport als liberals com a independents i ACO ho fes amb DA, minoria i majoria han apuntat que són àmbits diferents i “en política general hi ha una visió i a la parròquia una altra”, ha manifestat el conseller de Finances, Jordi Ordóñez. Ell mateix ha exposat que “ara no toca” plantejar-se com a relleu dels actuals cònsols sinó donar continuïtat a la feina feta fins ara. Caldrà veure doncs quins punts comparteixen i valorar el fet que “a la parròquia anar en la mateixa línia que l’Administració general és positiu”, ha afegit Ordóñez.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada