L’ACEA se suma als actes del Dia Internacional de la Celiaquia

aceaAquest dissabte 16 de maig, l’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) se suma als actes del dia internacional de la celiaquia. Per aquest motiu ha organitzat diferents activitats per a conscienciar les famílies i la societat sobre la intolerància al gluten:

S’ha organitzat un concurs de receptes sense gluten entre els membres de l’associació. El xef andorrà, Carles Flinch, del restaurant Can Manel dictaminarà la recepta guanyadora. El premi serà un sopar per a dues persones al seu restaurant.

Del 14 al 20 de maig, el Centre Comercial River Andorra, oferirà un descompte del 10% en productes sense gluten en la seva botiga “Eco River”. Així mateix,  eldissabte 16 de maig, oferirà una degustació gratuïta de les magdalenes sense gluten ni lactosa de la marca MDALEN  i de la beguda d’arròs i avellanes 100% vegetal de la marca MONSOY.

El BC Andorra, convidarà als socis d’ACEA que ho desitgin,  a l’últim partit de la temporada al Pavelló esportiu del Govern d’Andorra, que es jugarà el dissabte 16, a les 21h, contra el Obradoiro. D’altra banda durant la setmana el Club organitzarà una trobada entre jugadors i els mes menuts d’ACEA.

ACEA és una associació que ofereix informació als malalts amb dermatitis hepertiforme i  als celíacs, és a dir intolerants al gluten, una proteïna que es troba al blat, l’ordi, el sègol i la civada, espelta, Kamut i triticale.

L’Associació de Celíacs d’Andorra, entitat sense ànim de lucre, va ser fundada l’any 2002 per un grup de pares, familiars i afectats per la malaltia celíaca. El seu objectiu va dirigit a donar suport i ajudar als nous diagnosticats, promoure la recerca de la millora de la qualitat de vida del malalt, així com la difusió de la condició celíaca, mitjançant conferències, compartint experiències, cursos de cuina i jornades. Actualment compta amb 125 associats.

Text: ACEA