psoriasis2L’associació espanyola Acció Psoriasis i l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell han ofert, aquest divendres, una conferència per als malalts de psoriasis, on els han donat eines per combatre millor la malaltia. El director de l’associació, Santiago Alfonso, ha ofert la seva col·laboració al Ministeri de Salut i Benestar en tot el que calgui per millorar la situació dels pacients i ha indicat que el més important per als que pateixen aquesta malaltia és conèixer-la bé i saber com serà el seu futur amb ella, ja que és una malaltia crònica. A més, ha indicat que el fet de saber les afectacions psicològiques que té, també ajuda els afectats, i per això ha destacat la importància d’oferir sessions com la d’aquest divendres.

En la trobada, a la que hi han assistit desenes de pacients de psoriasis d’Andorra però també professionals d’aquest camp, han col·laborat el director de l’associació Acció Psoriasis, Santiago Alfonso, el dermatòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, José Manuel Mascaró, la dermatòloga de l’Hospital Nostra Senyora de Meritzxell, Ester Zamora, el doctor Marc Pascual, la reumatòloga Elena Martínez i la farmacèutica Esperanza Gil. A més, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha presentat l’acte i ha manifestat la seva sensibilitat cap a aquesta malaltia.

La doctora Ester Zamora ha indicat que la psoriasis es manifesta amb plaques cutànies, però que se li ha de donar un enfocament més ampli perquè està relacionada amb malalties psicosocials o cardiovasculars. Ha explicat que tot i ser una malaltia crònica sí que hi ha tractaments efectius tant tòpics com amb medicaments biològics, segons la gravetat.

Actualment, aquesta malaltia afecta entre el 2 i el 3% de la població, el que serien unes 1.700 persones a Andorra, segons Zamora, i per aquest motiu consideren molt important que els afectats coneguin bé la malaltia per poder-hi fer front de la millor manera.

Des de l’associació Acció Psoriasis, que treballa a nivell estatal a Espanya, Santiago Alfonso ha explicat que el millor és que els pacients ‘sàpiguen com serà la seva vida amb aquesta malaltia’. Considera que ‘als afectats els falta conèixer la seva patologia a fons, el ventall terapèutic que se’ls ofereix i les eines que poden fer servir per l’afectació psicològica que comporta’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada