Acció Feminista ha denunciat que la coneguda com a “píndola de l’endemà”, per evitar embarassos no desitjats, requereix recepta mèdica a Andor­ra, tot i que a la capsa del me­dicament s’explicita que no és necessària. Segons l’associació, així ho ha publicat recentment el Diari d’Andorra.

Així mateix, concreten que als països veïns i la gran majoria d’estats del món no la demanen, però a Andorra des de fa anys hi ha una circular ministerial en vigor que obliga als farmacèutics a fer-ho.

En aquest sentit, el farmacèutic, quan algú va a la farmàcia per adquirir la píndola se’l deriva a l’hospital perquè obtingui una recepta d’urgències perquè se li pugui dispensar. Fet que no passa quan es demanen antibiòtics- que d’altra banda sí requereixen de recepta mèdica.-

Davant aquesta situació, Acció Feminista denuncia la intencionalitat per part del ministeri de voler coartar i condicionar la llibertat sexual i reproductiva de les dones.

Així ho explica Assumpció Lluís, membre de la comissió de salut d’Acció Feminista.

Des del col·lectiu feminista s’insta al Ministeri de Salut a incrementar i millorar els recursos actuals destinats a l’educació sexual i a promoure la prevenció d’embarassos no desitjats, amb programes educatius i no amb entrebancs per adquirir aquesta píndola.

És per aquest motiu que el col·lectiu  insisteix en la necessitat d’impulsar un centre per  a la protecció de la salut sexual i reproductiva des d’on les dones tindrien un accés fàcil, controlat i gratuït de la píndola de l’endemà.

Finalment indiquen que son conscients que la píndola de l’endemà no pot ser utilitzada com  un mètode anticonceptiu a causa de la gran quantitat d’hormones que conté, però en qualsevol cas, indiquen, sempre serà menys perjudicial per a la dona que un embaràs no desitjat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada