Per commemorar el Dia mundial de la Salut Mental, que se celebra aquest dimecres, 10 d’octubre, s’ha organitzat una acció de sensibilització durant el partit de bàsquet de l’EuroCup que es jugarà aquell dia a les 20 hores, al pavelló del Govern.

L’acció va a càrrec del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, el Bàsquet Club Morabanc Andorra, l’Associació de Familiars per a la Salut Mental a Andorra (AFMMA) i el Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, han organitzat una acció de sensibilització durant el partit de bàsquet de l’EuroCup que es jugarà aquell dia a les 20 hores, al pavelló del Govern.

La finalitat d’aquesta campanya és contribuir al trencament social de l’estigma negatiu que, tradicionalment, associa malaltia mental amb conceptes com: incapacitat, irresponsabilitat i agressivitat. Malauradament, és una malaltia que passa desapercebuda per a la majoria de la població, fet que en ocasions comporta que es produeixin situacions d’exclusió i aïllament de les persones que la pateixen. Això agreuja la vivència personal de la pròpia malaltia i disminueix la seva qualitat de vida.

Per tal de donar visibilitat a la problemàtica de la salut mental des d’una vessant lúdica, el partit de bàsquet oferirà l’oportunitat de divulgar aquesta campanya de sensibilització a un ampli sector de la societat andorrana.

El públic assistent al partit, que enfrontarà el BC Morabanc Andorra contra el Germani Brescia Leonessa, es trobarà al seu seient un passamà informatiu relatiu a la salut mental. També podran veure, a la mitja part, la projecció d’un vídeo en el que els jugadors del conjunt del Principat diran les frases del passamà en diferents idiomes; i la lectura d’un manifest per part d’un representant de l’AFMMA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada