matildalamora

La mostra Bharat Boxes, Caixes de l’Índia, de l’artista Matildalamora, nom artístic de Matilda Fabregat, estarà oberta al públic des d’avui i fins diumenge, 12 d’abril, amb l’objectiu de recaptar el màxim possible, ja que els diners aniran a parar als diferents projectes que té en marxa la fundaó Colors de Calcuta.

“Es tracta d’una acció amb un vessant artístic, que conté missatges profunds i espirituals, combinat amb un vessant solidari, ja que els diners recaptats incidiran directament en millorar la qualitat de vida de moltes famílies de Calcuta. Per això, vam obrir les portes a acollir aquesta mostra”, explica la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Solidaritat, Jael Pozo.

La mostra neix del viatge a l’Índia que l’artista plàstica Matildalamora va realitzar durant quatre anys a Jodhpur (Rajastan), del 2006 al 2010. Matilda es va inspirar en els petits temples i altars que es troben als carrers i a les llars de l’Índia, transformant-los en microescenaris de poesia visual. “A través de l’art, intento buscar consol i un camí que ens ajudi davant les coses dolentes que passen al món”, explica l’artista, que combina “missatges espirituals, amb valors com la solidaritat o l’amor i també intento posar tocs d’humor”. Per exemple, presenta una capsa en forma de farmaciola que conté elixirs per la pau o contra la tristesa, o un sabé per prevenir l’enveja. A més de la quarantena de caixes, l’exposició també ofereix una dotzena de pintures sobre rostres d’habitants de l’estat de Goa.

La meitat de la recaptació de les obres, que oscil·len entre els 500 i els 3.000 euros, serà per la fundació Colors de Calcuta. El director de la fundació a l’Índia, Antonio Mesas ha exposat els diferents projectes en els quals treballen, centrats en la salut i l’educació. L’entitat gestiona un centre mèdic, que atén gratuïtament unes 25 mil persones l’any, i una clínica dental, que s’acaba de posar en marxa. A més també disposa d’una unitat de nens desnutrits, una guarderia i una casa d’acollida de nenes amb problemes familiars greus, que en aquests moments acull una trentena de nenes. L’últim projecte que ha posat en marxa és un taller de dones artesanes, que dona un treball digne a més d’una vintena de dones, aprofitant el seu gran tallent en la confecció de brodats.

Matildalamora va exposar a l’Institut Cervantes de Delhi al 2009 i a la Fira Internacional del Llibre de Calcuta, al 2010. Justament, a l’Institut Cervantes va ser on l’artista va conèixer Antonio Mesas, en un acte en què ell era condecorat amb la medalla de la Isabel la Catòlica, per la seva tasca solidària a l’Índia. Des d’aleshores, l’artista ha treballat directament amb els projectes de Colors de Calcuta. www.coloresdecalcuta.org.

 Divendres, 10 d’abril, a les 19 h, l’artista oferirà una presentació pública per tothom que tingui ganes de conèixer el seu treball. Estarà acompanyada pels directors de Colors de Calcuta a Espanya i l’Índia, Maria de Muns i Antonio Mesas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada