Accidents de camí a la feina

Conductor de vehicle
Conductor de vehicle (Arxiu)

Els accidents de trànsit són la causa de l’11% de les baixes laborals a Espanya. Se’ls anomena “in itinere” i tenen lloc en els trasllats que es realitzen entre les 8 i les 10 h del matí i entre les 18 i les 20 h de la tarda. Tanmateix, l’accident més habitual en aquest context és el cop en la zona posterior del cos, que provoca lleus traumatismes o esquinç cervical, entre d’altres patologies.

Què pot fer-se per incrementar la seguretat en els trajectes entre la llar i la feina? Els especialistes recomanen desconnectar el telèfon mòbil durant el viatge, començar el trajecte amb el temps suficient i utilitzar el cinturó en cadascun dels seients del cotxe.

Per altra banda, davant un embús de trànsit se suggereix posar música tranquil·la i ambiental. La conducció sempre ha de realitzar-se amb la suficient concentració, sense que influeixi una situació o estat d’ànim particular.

També és important aturar la marxa i descansar un temps davant el mínim indici de son o fatiga. Per descomptat, mai s’ha de conduir després de consumir alcohol o qualsevol altre tipus de substàncies que puguin reduir els reflexos.

Lògicament, han de seguir-se totes les precaucions que es prenen habitualment en qualsevol tipus de conducció com, per exemple, respectar les limitacions pel que fa a velocitat i preservar la distància entre vehicles. És important, a més, intentar oblidar els problemes de la feina o de la família en el moment de pujar al vehicle, evitant així distraccions que poden derivar en greus accidents.

Font: www.motorarea.es
Per Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES