Accident “mobilístic”

Hi ha notícies que semblen no tenir relació aparent amb les tecnologies però que en realitat són informacions directament relacionades amb el seu ús i consum.

Segons un estudi realitzat pel Cohen Children Medical Center de Nova York la mort de joves al volant per escriure missatges de mòbil mentre conduïen han superat per primera vegada en la història a les produïdes per accident sota els efectes de l’alcohol.

Davant de la notícia un pot decidir que això no té relació directa amb la tecnologia. Per a aquest individu seria el mateix dir que les morts quan un gerro cau des d’un balcó al capdavant d’un transeünt, tenen relació amb la indústria de la ceràmica. De totes maneres, si més de 3.000 joves moren cada any amb el cap ple de flors és motiu per començar a pensar alternatives més enllà de la simple casualitat.

Altres diran que es tracta més aviat d’un mal de la joventut i que el que cal fer en realitat és canviar primer les pràctiques dels joves. Novament les xifres tornen a mostrar que hi ha un problema d’arrel ja que són més de 300.000 els que tenen accidents amb ferides per culpa d’escriure amb el mòbil al volant.

En resum, hi ha una mala pràctica que ha de ser eradicada. De la mateixa manera en què certes biblioteques tenen cobertura escassa, per què no hi ha cotxes que anul·lin la cobertura? Estem massa acostumats a la connexió permanent i que quan aquesta ens és negada preferim posar-nos en perill per poder respondre als missatges.

Per tecnonews / ACPG – Redacció