El divendres 22 de febrer a les 12 del migdia, a l’àrea d’alimentació del Centre comercial Pyrénées Andorra, es durà a terme una acció per promoure l’ús de les bosses reutilitzables en la compra amb l’ànim d’implicar a la ciutadania en la presa de consciència de bons hàbits en prevenció de residus.

Les bosses de plàstic d’un sol ús tenen una vida mitjana de 12 minuts, a Andorra se’n consumeix aproximadament uns 70 milions anuals i només prop d’un 14% es recicla adequadament, a més a més el seu material fràgil fa que es dispersin fàcilment en l’entorn natural.

La nova normativa en aquesta matèria va comportar el primer canvi el passat u de gener de 2013, quan totes les bosses d’un sol ús s’han començat a pagar a un preu mínim de 2 cèntims. A partir del novembre de 2013 ja no es podrà utilitzar cap bossa de plàstic en els establiments comercials, les noves opcions preveuen que les bosses que es podran distribuir hauran d’estar fetes a partir de material reciclat i s’hauran de seguir pagant al preu mínim que s’ha estipulat enguany.

 

1 comentari

  1. perque las cobren i porten publicitat. no tindrian de ser neutres….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada