sant-joan-mosqueraEls treballs de conservació i restauració del retaule de Sant Miquel i Sant Joan de la Mosquera, que l’Àrea de Conservació i Restauració del Departament de Patrimoni Cultural del Govern va iniciar l’octubre del 2012, s’han enllestit aquesta setmana. El proper diumenge a les 11 hores del matí, les autores de la restauració exposaran la feina que s’hi ha fet a través de fotografies on es podrà veure el procés.

Tot el treball de restauració va fer-se in situ a l’església, amb l’excepció de les dues talles centrals que van dur-se al taller de Patrimoni Cultural. Les obres, que van començar ara fa catorze mesos, van haver d’ajornar-se durant un temps a causa de les baixes temperatures que hi havia a l’edifici, i es van reprendre el passat juny.

El retaule, que és d’autors desconeguts, va ser creat entre 1590 i 1610 i des de llavors ja s’ha restaurat dues vegades: l’última, al 1970. La feina ha consistit en enretirar el vernís ennegrit i en eliminar dues capes de pintura de les figures centrals, i també se li ha aplicat un tractament per tal que no pateixi desperfectes per culpa d’insectes.

El Departament de Patrimoni Cultural del Govern ha volgut recordar la importància de ‘la conservació dels béns integrants del nostre patrimoni’ i ha remarcat que ‘és un deure concret amb les generacions futures’.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada