Acabats dels terres de fusta

Per aconseguir que els terres de fusta dura estiguin sempre brillants es requereix una certa cura en el seu manteniment. Un mètode eficaç consisteix a aplicar una capa d’oli perquè penetri en la fusta i, a continuació, encerar-la.

Quan un terra de fusta té entre tres i cinc anys cal treure-li la cera envellida amb aigua i sabó, amb compte que la fusta no absorbeixi gaire humitat, i després tornar-hi a aplicar oli i cera. Per aconseguir un acabat molt més durador que no necessita un manteniment diari es pot aplicar una capa d’uretà.

El resultat és una superfície resistent i brillant que necessita poques cures i que dura diversos anys en bones condicions.Però cal tenir en compte que l’uretà conté dissolvents potents i que durant la seva aplicació es produeixen fums altament tòxics. A més, aquest producte és inflamable i requereix la màxima ventilació durant el procés d’aplicació.

Per aquest motiu és important marxar de casa durant unes hores després d’haver treballat amb aquests productes, ja que l’ús d’uretans pot causar mals de cap, una sensació general de malestar i al·lèrgies.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES