Ja fa uns quants dies que la bastida no hi és i els conductors que fan el recorregut habitual cap a les parròquies altes o els turistes que van pujar aquest cap de setmana passat ja han pogut veure el nou mural situat a la part inferior de la rotonda del túnel de les Dos Valires. Tot i això, no ha estat fins aquest dimarts quan s’ha fet la mostra oficial de la pintura que, una vegada més, va a càrrec de l’artista del país Samantha Bosque.

Aquest cop, però, l’artista ha puntualitzat que l’actuació és diferent. “Més que un mural és una intervenció de tot l’espai”, ha exposat, a la vegada que ha recordat que aquesta és la primera fase de l’obra. La segona part, que es remprendrà un cop passi l’hivern, afectarà les columnes i totes les parts de formigó de la rotonda que queden per pintar. De fet, de moment s’han il·lustrat només 480 metres dels 1.250 previstos en el projecte. “L’objectiu és que quan s’entri a la rotonda sempre veuràs coses pintades”, i ha desvetllat que amb la part que queda per fer es podran veure autobusos antics, altres personatges o nens dibuixant el seu futur.

La importància de les persones que hi ha darrere de les obres i de les infraestructures que es construeixen al país és el fil conductor de la pintura, que ha estat encarregada pel ministeri d’Ordenament Territorial i que compta amb un pressupost de 35 mil euros. “La idea és humanitzar un espai tant inhòspit com aquest, perquè al final per molta obra, moltes màquines i molt formigó que tinguem si no hi ha persones darrere les obres no es fan”, ha sintetitzat Bosque.

Pel que fa als personatges que apareixen al mural, l’artista ha apuntat que són anònims, però que s’ha inspirat amb fotos d’arxiu de FHASA, l’actual FEDA. “Fer un homenatge a totes aquelles persones que han contribuir a la modernització del país”, ha argumentat sobre l’obra el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada