Absolen l’autor de la mort el 2011 a la benzinera de Santa Coloma

Incident a Santa Coloma amb el resultat d'un mort
Incident a Santa Coloma amb el resultat d’un mort (ATV)

El setembre del 2011, l’antic resident gallec José Luis Pereiras i un amic andorrà van tenir una batussa amb dos joves peruans que estaven amb les seves parelles. L’andorrà va treure una navalla, hi va haver diversos cops de mans i finalment l’arma va acabar clavada en el cos de Pereiras, que va morir.

La fiscalia va acusar d’homicidi un dels joves peruans i la defensa en va demanar l’absolució perquè considerava que la víctima s’havia clavat la navalla accidentalment. També es va acusar l’acompanyant del resident gallec de maltractament greu. Tant ell com Pereiras havien superat el grau d’alcoholèmia permès en el moment dels fets.

Ara, el Tribunal de Corts ha absolt el resident peruà. En canvi, condemna a 16 mesos de presó condicional i 5 mesos d’arrest condicional l’acompanyant de la víctima. El considera autor de diversos delictes com port d’arma il·legal, maltractament greu, amenaces i conducció sota els efectes de l’alcohol. La pena era més alta però s’ha vist reduïda perquè s’ha beneficiat de l’indult dels Coprínceps.

El resident peruà ha agraït el suport d’aquells que havien cregut en la seva innocència des del principi, com el seu advocat. Ha expressat el seu desig de continuar vivint a Andorra i d’una manera tranquil·la.

TOTES LES NOTÍCIES