Autor: Comelles, Salvador Il·lustrador: Àngels Ruiz Editorial: Cruïlla col·lecció: El Vaixell de Vapor A partir de 7 anys

Abecedari poètic és un recull de 24 poesies que corresponen cadascuna a una lletra de l’abecedari. Les poesies són senzilles i amb gràcia, i es basen en les repeticions, en els rodolins i en les onomatopeies. En dir-les en veu alta sentim aquelles pessigolles al paladar provocades per la poesia d’arrels populars. Els personatges que hi apareixen són animals, personatges de la cultura popular, elements de la natura… tots ells pròxims a les experiències dels infants.

L’hem situat en la categoria de 7 anys perquè és l’edat aproximada en què molts infants el podran llegir, però el llibre també és adequat per a més petits si un adult els en llegeix algunes poesies, i per a més grans, que en poden treure el suc fent-ne altres il·lustracions, memoritzant alguna poesia, inventant-ne de noves… un bon llibre per compartir.

Les il·lustracions són molt treballades, variades i adequades al text. Li aporten detalls i elements complementaris que l’enriqueixen i suggereixen lectures diferents amb molt d’humor. És un llibre per mirar i llegir moltes vegades sense veure’l mai igual.

Per Elisabet Abeyà Lafontana/ClijCAT-Faristol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada