Ábalos assegura que l’estudi de l’impacte mediambiental de l’aeroport d’Andorra-La Seu estarà en 10 mesos

El ministre de Foment en funcions del Govern espanyol, José Luis Ábalos, ha estat l’encarregat de fer la cloenda de la 30a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu. Ábalos ha assegurat que l’estudi de l’impacte mediambiental de l’aeroport d’Andorra-La Seu estarà abans d’un any i que, a partir d’aquí, el més important serà avaluar la seguretat de la instal·lació encara que això retardi la seva posada en marxa.

A més, ha convidat als empresaris a anar en la mateixa direcció del progrés col·lectiu i ha afirmat que s’ha d’establir un diàleg, perquè “tots volem el mateix pel nostre país i hem de pensar en el que ens uneix i no tant en el que en separa”. Pel ministre en funcions, no es tracta només que els empresaris defineixin la seva agenda empresarial, es tracta que “uns i altres (en referència a polítics i empresaris) ens escoltem i ens posem en el lloc de l’altre, per debatre i arribar a acords, ja que el futur de Catalunya, Espanya i Europa ens importa a tots”.

José Luis Ábalos creu que “Catalunya ha de ser un estímul pel teixit empresarial espanyol” i que “el govern català ha de preguntar-se si ha estat una solució o un problema” ja que, en paraules seves, “el procés no ha beneficiat a l’economia catalana ni a la seva societat”.

 

En l’acte de la cloenda, el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, ha fet referència a la importància de les infraestructures per millorar la competitivitat, perquè “el Corredor mediterrani estarà operatiu el 2021 i a Lleida li resulta imprescindible estar connectada amb aquest corredor”. Segons Voltes, Lleida ha fet un gran esforç en l’exportació, però “necessita una millora de les infraestructures per estar millor connectada amb França i amb el seu port natural”.

 

Abans, però, el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, ha participat en l’acte de cloenda i ha assegurat que “Andorra sempre està present a aquesta trobada gràcies als patrocinadors i empresaris andorrans que hi participen” i que “el Principat no és un país tancat, sinó un lloc també de trobada”.

TOTES LES NOTÍCIES