A Tissint, les opcions de podi s’esfumen per als equips Bigordà-Llovera

pandaBerta Bigordà-Margot Llovera i Carlos Bigordà-Jordi Llovera van arribar a la meta de Tissint sense problemes aparents i convençuts que havien completat amb èxit l’etapa. Les classificacions d’aquesta quarta etapa han trigat molt a sortir i ha saltat la sorpresa desagradable per als equips de E.Leclerc. Tots dos equips estaven situats entre les últimes posicions de la classificació amb 500 punts de penalització, se’ls ha informat que aquesta penalització era deguda a l’excés de velocitat en el pas per un poble.
En aquest quart dia de competició, els participants a la Panda Raid d’aquest any han arribat fins a Tissint un dels últims pobles als quals es pot arribar per carretera asfaltada. Així doncs, els participants que segueixen en competició es troben al sud del Marroc i amb la frontera de Argélia a pocs quilòmetres.

Com comentava el llibre de ruta de la Panda Raid 2015, l’etapa ha estat molt variada quant al tipus de pistes però, hi ha hagut altres elements de l’escenari que han sorprès als pilot andorrans. Carlos ho comentava d’aquesta manera: “Ha estat una etapa amb zones molt tècniques (gairebé de trial) i trencadores per a la mecànica. És a dir es tractava de seguir per la pista marcada i no despistar-se. A part d’aquest traçat que, més o menys, ens esperàvem ens ha sorprès el verd que estava tot, no hi ha dubte que per aquestes zones ha plogut molt”. En referència a l’equip de les noies també han arribat al campament sense problemes: “Ha estat una etapa en la qual no hem tingut cap problema mecànic i ens hem pogut centrar a seguir el road-book i gaudir d’un paisatge molt bonic.
Veurem quan surti la classificació on ens hem situat per poder afirmar que hem tingut una jornada molt completa”.

Com queda dit la penalització ha estat un cop molt dur per a les aspiracions dels equips andorrans, per a Berta ha estat una llàstima: “Nosaltres hauríem completat el recorregut amb 0 punts de penalització”. Per la seva banda Carlos-Jordi ara mateix estarien situats com a líders de la prova.

En la cinquena etapa (Oued Tissint-Takat), última dificultat important de la prova en la qual els equips que segueixen en competició creuaran el Marroc d’Eest a Oest fins a arribar fins al Oceano Atlàntic. Una etapa en què l’habilitat serà imprescindible per acabar de passar la serralada de l’Atles i per superar una zona de 800 metres de sorra cap al final.
No hi ha dubte que l’arribada al campament instal·lant al costat de l’Atlàntic serà un alleujament tant per als pilots com para les seves mecàniques.

Classificacions Panda Raid 2015.

4ª etapa, Achich-Oued Tissint.
1.-Llado-Muns, 0 puntos,  1.-Garcia-Todriguez, 0 p., 1.-Mangas-Marquez, 0 p.,  1.-De Azevedo-Vicuña, 0 p., 5.-Coca-Benitez 0,5 p., …
115.-Berta Bigordà-Margot Llovera, 500,0 p.,…120.-Carlos Bigordà-Jordi Llovera, 502,0 p.,

General.
1.-Matilla-Castellanos, 3457,0 puntos, 2.-Rodriguez-Diez, 3450,0 p., 3.-Cuellar-Torres, 3446,5 p., 4.-Menéndez-Navarro, 3443,0 p., 5.-Pérez-Salazar, 3438,0 p.
49.-Carlos Bigordà-Jordi Llovera, 2970,5 p.,…55.-Berta Bigordà-Margot Llovera, 3943,5 p.

 

Text i foto: Fotoesport