montellaRamón Plaus (Speed Car-CM) i Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC-Turisme) van fer bons els pronòstics i van estar una altra vegada en la lluita pel triomf, Plaus va haver de conformar-se amb la tercera plaça mentre que de la Casa va aconseguir el seu segon triomf, en Turismes, de la temporada, encara que en aquesta ocasió amb ensurt inclòs. Un toc amb una vorada el va deixar molt prop d’haver de deixar la prova en la segona pujada d’entrenaments.

Per la seva banda Edgar Montellà, el pilot que durant el present any té el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (A.C.A.), va deixar mostres evidents que la seva trajectòria segueix en clara progressió. A Sant Mateu, la seva segona prova del Campionat de Catalunya de Muntanya, va ser el més ràpid del Grup N (GN) i es va situar entre el TOP10 de la classificació de Turismes.

El Moto Club Manresa es va mantenir fidel a l’escenari habitual en ei que es disputa la seva prova, La carretera BV-3003 que uneix les localitats de Callús i Sant Mateu de Bages, entre els punts kilométricos 0,750 i 5,750, en total 5 km, amb un desnivell de 309 metres i una pendent mitjana del 6,18%.

Categoria CM

Ramón Plaus, va ser l’únic representant andorrà en aquesta categoria. Com de costum, Ramonet es va mantenir durant tota la matinal en les posicions capdavanteres de la prova. Va quedar a una mica més de 1” del triomf, en una tercera plaça que el va deixar satisfet sobretot per la manera en què la va aconseguir.

Aquestes eren les seves paraules en baixar del podi: “Una vegada més m’he quedat prop del triomf, he lluitat al límit en les dues pujades però no he pogut llimar les dècimes necessàries respecte als rivals que m’han superat. El motiu?, En part el pressupost, amb rodes noves en l’última de les pujades estic convençut que les opcions de millorar les seus cronos haguessin augmentat.

Malgrat tot estic molt content, el nostre ritme ha estat competitiu i aquest era el principal objectiu”.

Categoria Turismes

En aquesta categoria Gerard de la Casa va tornar a repetir triomf però, com hem comentat, en aquesta ocasió ha hagut de superar una sortida de pista que el va obligar a una reparació d’urgència: “Ha estat en la segona pujada d’entrenaments, he tocat una vorada i el cotxe se m’ha anat cap a l’altre costat. En fi ha estat un moment compromès. El cotxe va quedar tocat, però els tècnics de Baporo van treballar ràpid i bé i van deixar el Còrdova en condicions de disputar la primera pujada vàlida per a la carrera. A partir d’aquí la normalitat va tornar a ser la constant de la nostra participació a Sant Mateu”.

El jove pilot andorrà, Edgar Montellà, va complir els seus objectius en la seva segona participació en una prova d’asfalt. D’aquesta manera s’expressava en finalitzar la competició: L’objectiu era guanyar el GN i ho hem aconseguit. “Ha estat la meva segona carrera pilotant el Seat León i m’he trobat molt més còmode sens dubte això s’ha notat en els cronos marcats i en els llocs que hem guanyat en la classificació. Així doncs estic content i il·lusionat a poder mantenir la línia ascendent que hem tingut en aquest inici de temporada”.

Per la seva banda Lluis Sala, responsable del Rabbit Team, també era optimista després de l’actuació protagonitzada pel pilot del seu equip a Sant Mateu: “El progrés de l’Edgar és evident El treball que hem fet entre les dues carreres disputades ha donat els seus fruits. L’objectiu inicial era guanyar el GN i ho hem aconseguit. Esperem seguir avançant a Guardiola, el proper repte a superar”.

El debut de Efren Frases al volant d’un Porsche P11 SC, les millors prestacions de Felipe Brandao (Seat León), sobretot, en les pujades de carrera, i la presència d’Eduard Andueza que va recuperar el seu Fiat Panda per a l’ocasió, també van ser protagonistes de la segona cita del Campionat de Catalunya de Muntanya.

La propera cita de l’esmentat certamen serà la IV Pujada a Guardiola de Berguedà, es disputarà el proper dia 17 de Maig sota l’organització del club esportiu Foc els Pistons.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada