A l’admirat Tony Carreira

No saps pas lo molt que t’agraeixo que aquest passat dilluns expliquessis, a la cadena de televisió portuguesa TVI internacional, l’afer de la denúncia de possible plagi d’onze cançons del teu repertori musical, entre les quals una de preciosa que es diu “Depois de ti”.

Ets un gran i admirat cantant. Ets sobre tot una persona humil i propera, que narres històries quotidianes, tocant el cor, fent pensar i donant sentit a moltes coses de la vida, perquè també ets un poeta.

Com veus i molt bé ja saps, hi ha gent dolenta que quasi sempre acostuma també a ser envejosa… Gent que ha volgut acusar-te de plagi quan tu ja vas deixar clar que algunes de les teves cançons eren adaptacions d’altres autors amb els què, amb alguns d’ells, hi tens lligams professionals i personals; adaptacions fetes per millorar l’essència d’una obra reconeguda per adaptar-la al teu públic.

No pateixis, admirat Tony, perquè els que et seguim de debò ja ho sabíem i, com la majoria de nosaltres pensem, ets molt més gran que qualsevol difamació que et vulguin tirar al damunt.

Tony, gràcies per haver-nos explicat la situació i també per haver-nos fet descobrir la malícia de qui t’enveja… Quasi bé trenta anys de treball no poden caure mai a terra i desitjo ens en puguis oferir molts més perquè el teu últim àlbum, “Sempre mais”,  és meravellós, amb lletres plenes de tendresa, de vida i realitats, interpretades amb d’altres cantants com Ricky Martin o Lara Fabian…

Ets admirat i reconegut. Ets una icona i també el millor ambaixador de Portugal perquè amb el teu exemple has demostrat què, amb il·lusió, tenacitat i constància, es pot ésser immigrant i triomfador, perquè els somnis no n’entenen de fronteres així com tampoc de països; només caminen al costat de sentiments.

Aquesta vegada he volgut escriure’t una carta oberta, que potser no en sabràs mai i, de fet, és el de menys, perquè el que compta és la fidelitat al teu reconeixement com a persona i com artista i… em sento deutor dels bons moments que he passat escoltant les teves cançons.

Per tot això, gràcies Tony!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.