A la II Pujada al Coll del Vidre, primer triomf absolut per a Edgar Montellà

Edgar Montellà (Speed Car R) va aconseguir el triomf absolut en la II Pujada al Coll del Vidre, prova vàlida per al Campionat de la Comunitat Valenciana de Muntanya.
El pilot que compta amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), va prendre la decisió de desplaçar-se a Atzeneta (Castelló) de manera improvisada a causa de la proximitat de la prova. El principal objectiu en terres valencianes no era un altre que seguir aprenent i reduir de manera considerable el termini d’inactivitat.

El traçat de la pujada estava situat a la carretera CV-170. En concret entre els punts quilomètrics 18,800 i 24,050. En total 5,100 km, amb un desnivell de 300 metres i un pendent mitjà del 5,9%.

Un traçat ràpid, Montellà va superar els 112 km/h de mitjana, que va agradar a la majoria de pilots (alguns ja la coneixien) que es van donar cita en una prova organitzada per l’Escuderia FRC Competició.

La pluja va respectar la segona edició del Coll del Vidre. Las tres pujades programades es van disputar sobre asfalt sec, un detall que van agrair la majoria dels 40 equips que van prendre la sortida.

El pilot de l’ACA, que desconeixia el traçat, va aprofitar la jornada anterior a la competició per reconèixer-ho.

A la pujada d’entrenaments oficials, malgrat ser el més ràpid, no va estar del tot a gust al volant del seu Speed Car.

Després de realitzar algun canvi a la seva mecànica, la situació va millorar i en la primera de carrera va marcar un crono 2’43”339, que li va donar el primer lloc a la classificació absoluta.

“Ha estat una excel·lent experiència. M’havia marcat com a objectiu el temps que va aconseguir el guanyador de la primera edició que era el record de la prova, sense obsessionar-me amb els rivals d’aquest any. Al final tot ha sortit perfecte, hem rebaixat el record de la pujada en gairebé 3” i alhora hem aconseguit el nostre primer triomf absolut. Ha valgut la pena el desplaçament fins a Benicassim. I a partir d’ara que?: És clar que ens agradaria continuar competint per seguir aprenent i millorant el ritme de competició. Però els desplaçaments són molt llargs i no tenim temps material per fer-los. Tornarem a sortir a Andorra i a continuació les proves que resten del Campionat de Catalunya. Aquest és el nostre calendari ara mateix”.

L’agenda de Montellà i el seu equip té com a propera prova la Pujada a Ordino-Arcalís que es disputarà els dies 30 de setembre i 1 d’Octubre, però és una agenda oberta i, si hi ha la possibilitat, sempre es podran fer canvis.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.