torrentadaLes fortes precipitacions d’aquest dimarts a la tarda han provocat, a la zona d’Aixirivall, la Peguera i els cortals de Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, el desbordament del riu per una torrentada. Les pluges han estat fortes i molt localitzades, i això ha fet que es desbordés el riu d’Aixirivall afectant la carretera de La Rabassa fins a la plaça Laurèdia. No s’han constatat danys personals, però hi ha hagut una important afectació a la carretera de La Rabassa, que s’ha omplert de fang, sediments, pedres i brossa arrossegada per l’aigua.

L’afectació a la carretera ha obligat a tallar la circulació, i s’han organitzat combois per permetre el pas, cada vint minuts, en les dues direccions per donar pas als veïns. Les persones que estaven a la zona de Naturlandia quan hi ha hagut la torrentada ja han pogut baixar, i gràcies als combois s’ha començat a recuperar la normalitat en el trànsit de la parròquia.

El COEX i les empreses de neteja que treballen per al Comú de Sant Julià de Lòria i per al Govern han iniciat els treballs de neteja al poble, començant pels primers 200 metres de la carretera de La Rabassa. La neteja és difícil a la zona perquè els residus són molt líquids, i caldrà continuar treballant fins que la carretera estigui completament neta. Per aquest motiu, a partir de la 1 de la nit la circulació romandrà tallada a la carretera de La Rabassa per poder treballar en la neteja. Fins a aquesta hora hi haurà pas alternatiu.

Pel que fa a l’accés a Naturlandia, la carretera de la Peguera, CS-131, ha quedat tallada per l’esllavissada, i per tant durant els propers dies l’accés només es podrà fer per la carretera de Juberri, CS-130.

Quan s’hagin finalitzat els treballs de neteja, durant les properes setmanes, es reobrirà la circulació en aquesta zona.

Paral·lelament, es fan treballs a la llera del riu d’Aixirivall i a la rotonda d’Auvinyà, on es neteja perquè pugui córrer l’aigua.

A causa de la torrentada, s’han produït talls de subministrament intermitents d’aigua al quart d’Aixirivall i a la urbanització Costa de Nagol. En aquests indrets, l’aigua no serà potable fins a nou avís. S’està treballant per restablir el més ràpidament possible el servei.

Foto: RTVA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada