El  Consell de Ministres ha aprovat avui el Decret de modificació del Reglament relatiu al passaport ordinari.

Així s’adapta aquest text reglamentari a les característiques del nou passaport andorrà biomètric de tercera generació, amb el sistema SAC (Supplemental Access Control), que incorpora noves mesures de seguretat internacionals i que s’implementarà abans de finals del mes de gener. 

En línies generals, les modificacions afecten als articles 4 i 5 d’aquest Reglament. I d’acord amb la noves mesures de seguretat esmentades, els nous passaports disposaran, a la pàgina on s’incorporen les dades personals i la fotografia, d’una impressió amb làser i color sobre una base de policarbonat, que permet la gravació de la fotografia del titular en color, i que d’altra banda garanteix una millor conservació d’aquesta pàgina, ara que la vigència dels passaports pot arribar a 10 anys. Aquesta pàgina també incorpora un xip i de dos zones, una d’inspecció visual i una altra de lectura automàtica.

A més, el número de passaport variarà amb cada emissió d’un nou document per a un mateix titular, i estarà format per la lletra majúscula “O” seguida de set xifres. No obstant això, considerant l’arrelament que té entre la ciutadania la tradicional numeració del passaport andorrà associada a un número fix d’identificació de la persona, s’ha optat per conservar aquest número, i en la pàgina de dades d’identificació, passa a denominar-se “Número d’Identificació Personal”.

El nou passaport ordinari en la zona de lectura automàtica de dades personals conserva el Número d’Identificació Administrativa (NIA) del titular constituït per 6 xifres i una lletra, conegut també per número de cens, amb la finalitat de facilitar aquells tràmits en que és necessari acreditar-lo.

D’una manera general les diferents tècniques d’impressió utilitzades permeten jugar amb un entrellat de línies, colors, filigranes o marques d’aigua que per elles mateixes constitueixen una garantia contra la falsificació. L’entrellat de línies configuren imatges de símbols emblemàtics (l’escut i la bandera) i figures simbòliques (la grandalla i l’isard) del país i també permeten remarcar la situació del Principat d’Andorra sobre un fons que representa el mapa d’Europa.

Finalment, a partir d’ara les fotografies per als passaports s’hauran de fer en la cabina fotogràfica especial instal·lada a les dependències del Servei de Tràmits, a la planta baixa de l’edifici Administratiu del Govern, en el mateix moment que l’interessat presenti la seva sol·licitud o bé en les cabines instal·lades en els serveis de Tràmits dels set comuns i al Pas de la Casa. Aquest tràmit també es podrà fer a les diferents ambaixades d’Andorra a l’exterior.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada