A finals de mes tindrà lloc la primera reunió de copilotatge de la candidatura transfronterera per a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Ho ha anunciat la ministra de Cultura al darrer acte de les Jornades Europees del Patrimoni.

El ministeri ha valorat molt positivament aquesta activitat cultural que pretén posar a l’abast de tothom el patrimoni cultural que normalment només està a l’abast d’estudiosos i experts.

Diumenge la protagonista ha estat l’església de Sant Climent de Pal i els treballs que els darrers anys s’han dut a terme per remodelar-ne la construcció. A més d’aquesta, a la candidatura figuren la catedral de la Seu d’Urgell, el castell de Foix i la resta de patrimoni romànic del país. La iniciativa segons Riba és una tasca compartida que ve de lluny.

La reforma a Sant Climent ha estat de 200 mil euros i durant els propers dos anys s’estudiaran les restes antropològiques trobades al costat del mur de ponent, de les quals les més antigues són del segle XI.

Aquest diumenge s’ha obert al públic per presentar la nova cara de l’església. Durant l’acte dos músics de l’Onca han interpretat un seguit de peces musicals per tancar l’acte de presentació als visitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada