A Ferrol torna l’activitat a l’espanyol de ral·lis d’asfalt amb Vinyes-Mercader entre els protagonistes.

Una vegada acabades les vacances d’estiu, Joan Vinyes-Jordi Mercader, al volant d’un Suzuki Swift S1600, es retrobaran amb la competició a Ferrol, concretament en la disputa de la 44ª edició del ral·li de la localitat esmentada. Per Vinyes, l’última cita gallega de la temporada, és una bona oportunitat per recuperar posicions en les diferents classificacions del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, en les quals estan lluitant els Swift S1600 de l’equip Suzuki Motosport.

El traçat que hauran de superar els equips participants en el Ferrol 2013, tindrà 171,76 km cronometrats, repartits en 9 especials (5 diferents). En total seran 521,57 km els que hauran de superar els equips abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat final. La prova de l’Escuderia Ferrol es disputarà en dues jornades amb escenaris diferents en cadascuna d’elles. Cal esmentar, que els pilots es trobaran amb les dificultats habituals en un ral·li ben conegut per unes característiques molt particulars (molts encreuaments, carreteres estretes, asfalt en mal estat, a més de la climatologia)..

Les característiques de les especials, és de suposar, que no reservaran gaires sorpreses per a Vinyes, així es manifestava sobre aquest tema: ‘En aparença i sempre per la informació que ens ha arribat sobre paper, el recorregut del dissabte és molt tècnic, per carreteres molt estretes i segurament brutes. O sigui que el Swift cabrà just a la zona asfaltada i en ocasions haurem de ficar-nos a la cuneta. Sobretot en aquests llocs, en els reconeixements, haurem d’assegurar-nos que en l’esmentada cuneta no hi hagi cap sorpresa amagada. El Ferrol sempre ha estat una prova molt complicada’. Una novetat valorada de manera positiva pels pilots és que per primera vegada aquesta temporada es disputarà el shakedown abans d’iniciar el ral·li, per al pilot de Suzuki també és una bona notícia: ‘És evident que per mi és molt positiu. Són dos mesos sense pujar al Swift S1600 i, no hi ha dubte, que és d’agrair tenir la possibilitat de recuperar sensacions al volant del cotxe de competició. Fins i tot es poden fer algunes proves en funció del que hàgim vist en els reconeixements’.

A partir del proper divendres (dia 23) a les 11h00, els organitzadors aniran situant la logística dels diferents equips que facin acte de presència en les instal·lacions del FIMO. Una vegada més, aquest recinte firal del Ferrol serà el centre neuràlgic del ral·li. Durant aquesta mateixa jornada, els pilots tindran 12 hores per reconèixer les especials cronometrades que configuren el recorregut de la prova.

La jornada del dissabte també serà especialment densa per als equips. A partir de les 8h30 s’iniciarà el shakedown que finalitzarà dues hores després.

A les 15h00 d’aquest dissabte (dia 24) començarà la 1ª etapa del Ferrol 2013 que, segons el horari previst, acabarà a partir de les 21h26 del mateix dia. La 2ª etapa s’iniciarà a les 7h10 del diumenge (dia 25) i finalitzarà en el podi situat en el port de la localitat gallega. S’esperarà el primer vehicle en aquesta ubicació a les 12h45.