analia vinyes

Fins a on va poder, Amàlia Vinyes va demostrar que pot estar entre els millors de la seva categoria. Malgrat tot, en el 39è Ral·li Canàries, amb Càndido Carrera a la seva dreta en l’habitacle del Ford Fiesta R2 preparat per RMC Motorsport, van protagonitzar una experiència que resulta dura d’assimilar, com comentava Amàlia: “Haver d’abandonar el primer ral·li del campionat a l’enllaç inicial és frustrant”. Malgrat tot la pilot andorrana va treure alguna lectura positiva de Ral·li Canàries 2015: “Una vegada reparada l’avaria, vam sortir a la segona etapa de la prova i en l’única especial que vam poder disputar (Teror) vam demostrar que podem estar entre els més ràpids de la categoria 3. Estic convençuda que les notes van ser la clau que el nostre ritme fos molt competitiu mentre la mecànica va aguantar”.

La climatologia és sempre un incògnita en les Illes Canàries. En aquest 2015 la història es va repetir i triar les rodes adequades va marcar l’inici del ral·li per a tots els equips. Boira, fred, vent, … eren una constant en l’escenari de la prova. Per esmentar un exemple en la part alta de la primera cronometrada (Teror) la temperatura era de 9º que, amb la humitat, la sensació tèrmica baixava alguns graus.

Les jornades prèvies a la disputa del ral·li es van desenvolupar amb normalitat per Vinyes-Carrera. Amàlia descrivia d’aquesta manera els trams de velocitat a superar: “M’han agradat molt, destacaria la varietat, alguns ràpids altres més tècnics i algunes zones en les que no et pots permetre el luxe de dubtar i equivocar-te, les conseqüències poden ser molt fortes. Estic cansada però alhora molt contenta amb les notes que hem fet, crec que ens ajudaran a fer un bon ral·li”.

Una vegada superats els reconeixements, era el moment d’asseure’s per primera vegada a Canàries al volant del Ford Fiesta R2. En el sakedown, Amàlia va poder comprovar que l’asfalt de les carreteres canàries és particular: “És cert, he tingut problemes de subviratge, és a dir em costava ficar el cotxe en els revolts. Però m’han avisat que és alguna cosa amb el que cal “conviure” en aquest ral·li. Després de fer diverses passades pel tram del test semblava tot en ordre per iniciar la competició”.

Un problema electrònic i el trencament d’un palier obliguen a Vinyes-Carrera a deixar la prova

Tot es va complicar en la continuació per a l’equip que forma part de l’estructura R2 Rallycar Team. Com queda dit els moments previs de la sortida del parc d’assistència van estar marcats pels dubtes sobre que pneumàtics més apropiats per a unes especials que, segons la informació que arribava dels quals estaven in-situ, patinaven molt.

Una vegada presa la decisió, Amàlia va iniciar el ral·li posant rumb al control de sortida de l’especial inicial (Teror) però no va poder arribar a la seva destinació, així comentava la pilot andorrana el succeït: “Durant l’enllaç cap a Teror, el cotxe ha començat a fallar i finalment s’ha parat, no hem arribat a prendre la sortida de l’especial. Una vegada al parc d’assistència s’ha comprovat que un problema electrònic ha estat el responsable de l’abandó. Una vegada reparat el problema hem decidit aprofitar l’opció de super ral·li per intentar fer el màxim de quilòmetres per seguir el procés d’adaptació al Fiesta R2 i als ral·lis en general”.

Així doncs, van prendre la sortida en la segona etapa del Ral·li Canàries amb la motivació intacta per completar l’objectiu esmentat. En el qual era el seu primer pas per Teror, van demostrar que el seu ritme era excel·lent. En la següent especial (Sant Mateu) van seguir la mateixa línia, estant els seus cronos parcials entre els més ràpids de la categoria. Però estava clar que el 39 Ral·li Canàries no havia de ser la prova de la menor dels Vinyes, així ho va explicar: “Malgrat no estar del tot còmoda la volant del Fiesta, el crono de Teror va ser molt bo i veia que a Sant Mateu també podíem sorprendre a algun dels nostres rivals. Però el trencament d’un palier ens va deixar sense opcions de seguir en el ral·li de manera definitiva. Una llàstima, malgrat tot marxo contenta de Gran Canària perquè almenys he dissipat alguns dubtes amb les quals vaig venir a aquesta illa”.

La propera cita d’Amàlia Vinyes amb el Campionat d’Espanya de Ral·lis serà l’última setmana de Maig, concretament els dies 30 i 31, en els quals iniciarà el periple tradicional d’aquest certamen per Galícia. El Ral·li Rias Baixas serà el primer obstacle a superar. Fins llavors Amàlia seguirà competint en escenaris ben diferents, els que formen part del calendari inicial de l’Eurocup Seat León.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada