Cada vegada són més els joves que busquen nous recursos per reinventar-se i trobar fórmules d’autoocupació que els permetin entrar al mercat laboral sense haver de dependre d’altres que els ofereixin feina. 99designs, plataforma de disseny online, permet als dissenyadors professionals (i als que volen arribar a ser-ho ) la possibilitat d’aconseguir clients nacionals i internacionals sense moure’t de casa.

Disponible en 6 idiomes, 99designs és una plataforma de crowdsourcing creatiu que permet als dissenyadors oferir els seus treballs a clients de tot el món. És una forma de posar en contacte els dissenyadors amb les empreses i que tots dos surtin beneficiats en el procés. Tant els nous dissenyadors com els més experimentats, tenen l’oportunitat de treballar en projectes, guanyar diners i enriquir el seu portfoli d’una forma molt senzilla.

Alguns dels dissenyadors espanyols que ja treballen en 99designs, com Xavier Jambou, destaquen la internalització com una de les característiques més importants de la plataforma: “Sóc un dissenyador habitual a 99designs. Com parlo diversos idiomes, he pogut participar en projectes molt interessants i variats. En alguns, he tingut la sort de guanyar i de mantenir una relació posterior amb el client internacional. Es tracta d’una plataforma fantàstica per treballar més enllà de límits geogràfics i culturals, així com una gran oportunitat per mostrar el teu treball a l’exterior”.

La plataforma ofereix diàriament al voltant de 2.000 concursos en què els dissenyadors poden participar. Durant l’últim mes, 99designs repartir més de 1.300.000 euros en pagaments als dissenyadors. A més, entre el 30% i 40 % dels concursos deriven en més treball per al dissenyador guanyador, que estableix una relació en què comença a treballar colze amb colze amb el client. 99designs compta amb més de 240.000 dissenyadors en 192 països. A Espanya són ja 7.000 els dissenyadors registrats, amb un creixement del 40% en aquest últim any que la plataforma està disponible en espanyol.

Estefania Sanz recalca la importància que ha estat la plataforma per impulsar la seva carrera: “Des que em vaig registrar com a dissenyadora, fa ja 2 anys, la meva vida ha donat un gir. Gràcies a aquesta comunitat vaig començar a guanyar-me la vida fent el que més m’agrada: dibuixar i dissenyar. He conegut a clients internacionals que valoren l’esforç i el treball que hi ha darrere d’un bon disseny i molts han seguit confiant en mi per realitzar treballs posteriors. A més, he millorat molt el meu nivell d’anglès i he guanyat confiança en mi mateixa”.

Altres dels dissenyadors, Alejandro de Luilla, creu que un dels punts més importants està en trobar clients interessants: “Penso que aquesta plataforma és un excel•lent nexe entre dissenyadors amb talent i moltes ganes, i clients que busquen qualitat en els seus projectes sense necessitat de gastar fortunes contractant agències. En aquest intercanvi tots sortim guanyant. Ara estic escrivint un llibre sobre com el treball dels dissenyadors ha canviat des que van aparèixer plataformes com 99designs”.

99designs és coneguda pels seus concursos de disseny, però la plataforma ha crescut pensant en les necessitats dels usuaris i oferint la possibilitat als clients de treballar directament amb els seus dissenyadors favorits en projectes 1- to -1. També ha creat Pro Tools, una eina professional per a agències i empreses que recorren als dissenyadors de la comunitat, i en els últims mesos ha llançat Swiftly ( www.swiftly.com ) per als petits treballs de disseny que necessiten ser resolts de manera ràpida, efectiva i econòmica.

“La majoria dels clients queden tan satisfets amb el treball dels dissenyadors de la nostra comunitat, que acaben establint llaços laborals més estables. Això és el que ens ha portat a buscar una millora de la plataforma, no només en la navegació amb aquest nou site, sinó també buscant noves formes de treball que facilitin el contacte client – dissenyador “, apunta Sol Fauquier, Màrqueting Manager de la plataforma 99designs a Espanya.

L’autoocupació gestionat per plataformes com 99designs esdevé un recurs per als dissenyadors, que poden treballar per compte propi sense córrer grans riscos. El treballador pren les decisions que més li convenen per desenvolupar els seus projectes, alhora que la plataforma els ofereix totes les possibilitats del procés comercial del disseny perquè ells només hagin de demostrar el seu talent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada