900 residents catalans voten a la primera jornada de les eleccions

Uns 900 residents catalans han exercit el vot a les eleccions del 21 de desembre. El consolat d’Espanya ha registrat una alta participació, sobretot al matí, en aquesta primera jornada. A més, no hi ha hagut incidències destacades.

Unes 900 persones s’han apropat al consolat d’Espanya per exercir el seu dret a vot de forma presencial a les eleccions catalanes del 21 de desembre. Això s’ha traduït en algunes cues durant el matí.

Durant la tarda, el ritme ha estat més tranquil i no s’ha registrat tanta afluència. En aquest sentit, les previsions apuntaven que aquest diumenge seria el dia amb més participació i així ha estat. Aquest fet també s’explica per l’increment de la demanda de vots per part dels residents que s’ha multiplicat respecte a anys anteriors.

Al consolat també hi havia els observadors acreditats que cobriran els cinc dies que es pot anar a votar, fins al dijous 21 a la 1 del migdia. Prats ha recordat que al consolat no hi ha paperetes i que les persones que encara no les tinguin s´han de dirigir a correus.