9.000 quilòmetres de cable

Sovint veiem la xarxa com si es tractés d’alguna cosa invisible. No som capaços d’entendre què fa que el nostre ordinador pugui connectar-se amb altres milions d’ordinadors, però, la xarxa en realitat, més enllà del wifi i els senyals transmesos via satèl·lit per exemple, està formada per milers de quilòmetres de cables que connecten tots els punts del planeta que tenen accés a la xarxa.

Fa unes poques setmanes per exemple ha començat a funcionar el projecte Google FASTER, una estesa de cable de més de 9.000 quilòmetres que connecta per sota el mar Estats Units i Japó i que farà que els ciutadans del país nipó puguin navegar molt més ràpid a partir d’ara.

FASTER té la capacitat d’enviar les dades a una velocitat de 60 Tbps o el que és el mateix, deu milions de vegades més ràpid que un cable mòdem estàndard.

En 2014 va ser quan l’empresa va anunciar que invertiria la quantitat de 300.000 milions de dòlars. El 2008 l’empresa del cercador més gran del món havia intentat una missió similar però havia quedat en res. Ha estat ara amb l’ajuda i aliança de cinc empreses que el projecte s’ha materialitzat. Les empreses en qüestió són Global Transit, Xina Telecom Global, SINGTEL, Xina Mobile Internacional i KDDI.

Es tracta d’una notícia que en la seva essència pot resultar dels més preocupant ja que no és gens bona notícia que unes poques empreses dominen tot el trànsit d’informació que circula entre dos dels països més important del globus.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.