vives israel

Els bisbes de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l’Església a Terra Santa, entre els quals hi ha l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, han fet pública aquest dijous una Declaració en què fan una crida a la dignitat humana com a fonament de la pau Terra Santa. La declaració l’han fet en finalitzar el seu pelegrinatge en suport dels cristians de la Terra Santa que ha tingut lloc del 10 al 15 de gener.

Els bisbes destaquen que han vist les tràgiques conseqüències del fracàs de la política nacional i internacional per a aconseguir la pau i que l’actual conflicte amenaça la dignitat dels palestins i dels israelians, però sobretot ressalten que “el nostre compromís amb els pobres ens urgeix a donar suport a les persones que pateixen a Gaza”.

La declaració recorda que el bloqueig continu impedeix la reconstrucció i contribueix “dramàticament a la desesperació que mina la legítima esperança dels israelians per la seva seguretat, però també crea nivells intolerables d’atur i empeny les persones senzilles cap a la pobresa més extrema”.

Tot i la devastació, els bisbes destaquen que l’esperança és viva a Gaza i per això creuen que els líders polítics han de defensar la dignitat humana de la població de Gaza. En aquest sentit, mostren la voluntat de continuar oposant-se al projecte de construcció del mur a la Vall de Cremisan, ja que això significaria la pèrdua de les terres i del sosteniment de moltes famílies cristianes. També es continuaran oposant al programa dels assentaments, il·legals segons el dret internacional.

(Text: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada