Unió i diàleg

No va ser una nit pensada per fer grans anuncis. Ni tampoc per revelar algun aspecte programàtic, com es podia esperar. Ja hi haurà temps d’això. Va ser simplement – i no és poc- una nit per escenificar la unió assolida entre totes les sensibilitats que conformen aquest conglomerat anomenat Demòcrates per Andorra (DA). I ho van fer amb l’assistència de més de 300 persones que es van aplegar al Centre de Congressos de la capital ansioses per copsar de primera ma les possibilitats d’arribar a guanyar les eleccions del 3 d’abril. L’objectiu va ser també transmetre que una altra manera de fer política, lluny de la crispació, és possible.

El mestre de cerimònies va ser Enric Casadevall, que potser per posar de manifest el bon clima intern va explicar tres acudits al començament de l’acte. El cònsol major de Canillo va qualificar d’”esplèndides” les candidatures que s’havien confeccionat i es va mostrar segur que “amb més temps no s’haurien fet millor”.

Com és habitual en aquest tipus d’actes, la intervenció del número u de la formació, Antoni Martí, era la més esperada i va recordar que tornava a la política nacional “més reflexiu” després del seu pas pel comú escaldenc, una etapa en què ha volgut estar “al costat de les persones que ho passen pitjor”. Martí va ressaltar també un nou tarannà en la manera de fer política, més dialogant: “No és la unió contra ningú, sinó la unió per Andorra”, va dir, conscient que hi ha molts que pensen que DA és un bloc artificial amb la finalitat principal d’anar contra els socialdemòcrates i treure’ls del poder. El candidat a cap de Govern va insistir també que aquest nou projecte que ara està naixent és “l’única alternança real al canvi” i va prometre “governar no només pels 22.000 votants, sinó per tothom sense exclusions”.

A qui se li van notar més ganes durant la seva intervenció va ser, sens dubte, a Jordi Cinca, després de molts anys allunyat de la política. Cinca va dir que ara no es tractava de prometre entesa, “sinó que hem demostrat que l’entesa és una realitat”, amb la confecció d’una plataforma amb gent de molts orígens diferents. El número dos, sabedor de la importància que té Andorra la Vella en els comicis, es va mostrar “superorgullós de la candidatura de la capital”, al temps que va anunciar que serà “la sorpresa en aquestes eleccions”.

Més enllà de donar a conèixer les cares dels components de les diferents llistes, i les primeres impressions dels candidats principals, la nit no va donar molt més de si. Va ser un acte que es va caracteritzar per la seva brevetat, potser perquè encara no hi havia gaire a explicar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *