llums-nadalL’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit renovar enguany l’enllumenat de Nadal a través d’un contracte de lloguer amb una empresa especialitzada, que aportarà el material i durà a terme el seu muntatge i desmuntatge.

El canvi suposarà la utilització de la tecnologia LED i el consegüent estalvi en el consum d’energia elèctrica. Així mateix, el sistema de lloguer comportarà que no en calgui fer el manteniment, que era cada cop més costós tenint en compte que per a la instal·lació lumínica que s’utilitzava fins ara no hi havia recanvis.

La il.luminació nadalenca a la Seu constarà de 132 punts de llum distribuïts al llarg de la ciutat. Per primera vegada es col·locaran cordons lluminosos als arbres de la rotonda d’Andorra, a més d’un panell de ‘Bones Festes’ amb cares de minairons personalitzats en l’accés a la ciutat des de Puigcerdà. Aquesta imatge, vinculada al Món Màgic de les Muntanyes, també serà present als carrers Sant Josep de Calassanç, Jueus i Canonges, i a la façana del Centre Cultural Les Monges.

El passeig Joan Brudieu s’ambientarà amb 27 circumferències blanques d’un metre de diàmetre i l’arbre de la plaça Catalunya es decorarà amb més de 500 metres de bombetes LED. A les avingudes Salòria, Valls d’Andorra, Valira, Guillem Graell i Pau Claris lluiran als fanals un total de 76 motius de Nadal totalment renovats. Als carrers Major, Canonges, Calassanç i Jueus s’instal.larà 29 sanefes transversals. Finalment, l’Ajuntament de la Seu es decorarà amb diverses cortines lumíniques.

L’empresa encarregada del nou enllumenat té una àmplia experiència en aquest tipus de serveis. Es preveu que els treballs de col.locació de la il·luminació finalitzin aquesta mateixa setmana. De cara a anys vinents el contracte permet la renovació de bona part dels motius lumínics.