La Creu Roja participa al fòrum ‘Discurs contra l’odi’ del Consell d’Europa

creu-rojaEl Consell d’Europa va reunir, de l’1 al 5 d’octubre a Gabala, Azerbaijan, a més de 200 participants dels 47 països europeus en el marc del Fòrum “No Hate speech Movement” (Discurs contra l’odi) . Andorra com a membre del Consell d’Europa hi va ser present a través de Guillem Martínez Martí, voluntari de la Creu Roja Andorrana.

L’objectiu d’aquest fòrum era donar continuat a la tasca del Consell d’Europa, organització internacional que té per finalitat defensar els drets humans, les democràcies parlamentàries i potenciar la identitat europea. Els participants van tenir l’oportunitat d’intercanviar impressions sobre el desenvolupament de la campanya que es va iniciar l’any 2012. En aquesta ocasió, l’acció de la defensa dels drets humans es centra en una campanya que pretén lluitar contra l’odi, el racisme i promoure la igualtat, utilitzant Internet com a mitjà de divulgació per la seva capacitat de traspassar fronteres.

Des de fa 2 anys la Creu Roja Andorrana, a través dels seus voluntaris de l’àrea de Joventut i els seus voluntaris treballa en la difusió dels drets humans amb jocs i tallers per tal que els joves del país aprenguin quins són els seus drets, els respectin i els facin respectar. Amb la nostra participació, Creu Roja Andorrana podrà impulsar noves propostes dins d’aquest àmbit.

A més, gràcies al curs de formació en Educació en Drets Humans realitzat el passat mes de setembre a Andorra, es podrà fer extensible tant la informació com l’aplicació dels manuals “El Compass” i “El Petit Compass” als companys de l’entitat. Aquestes publicacions permetran als educadors aplicar nous tallers i activitats relacionats amb els drets humans.

TOTES LES NOTÍCIES