Més de 830 escolars de 13 centres educatius del Principat participaran aquest divendres 10 de maig en la recollida i neteja d’espais naturals del país, en el marc de la campanya “Let’s Clean Up Europe”. Aquesta iniciativa, que per primera vegada comptarà amb la participació de totes les parròquies del país, es desenvolupa en el conjunt de països d’Europa a través de diverses organitzacions sense ànim de lucre, entre les quals hi ha les escoles.

Aquestes jornades europees consisteixen en neteges voluntàries de l’entorn per fer front al problema dels residus escampats de manera descontrolada a l’entorn natural contribuint a fer més visibles els seus impactes en la biodiversitat. Les operacions de neteja se centren en rius, camins, muntanyes, espais protegits, àrees naturals, etc., però també en punts negres paisatgístics en àmbits propers i quotidians, com ara espais de l’entramat urbà i qualsevol entorn afectat pels residus, sigui de la natura que sigui.

Aquest és el cinquè any que el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través d’Andorra Sostenible i en el marc del projecte Escola Verda, organitza jornades que tenen com a protagonistes els alumnes.

Amb els estudiants, es portaran a terme diferents accions al llarg de les 7 parròquies. Així, els alumnes de l’escola de primera ensenyança de Canillo faran neteges a la vorera del riu Valira d’Orient i a la mateixa escola; el Col·legi Sant Ermengol es dirigirà al rec, el camí del Falgueró i als voltants de l’escola, l’EAMPE del Pas de la casa durà a terme les seves actuacions a peu de pistes; l’EAMPE de la Massana, als voltants de la Font del Mosquit; el col·legi Janer a Santa Coloma, als camins del Cedre; l’EASE d’Ordino en diferents punts de la parròquia; l’EASE de Santa Coloma revisarà la via ferrada de Sant Viçens d’Enclar; l’Aula Taller de La Massana netejarà la zona de Santa Caterina; el Lycee Compte de Foix participarà amb la neteja del rec de l’obac d’Andorra la Vella; l’EAMPE d’Escaldes-Engordany i l’escola de Nostra Senyora de Meritxell treballaran conjuntament als voltants d’Engolasters; i els alumnes de la Formació Professional es desplaçaran a refugis i seguiran els GRs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada