Aquest diumenge 21 de setembre, l’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) ha celebrat per dotzè any consecutiu, el tradicional Dia de l’infant celíac a les instal·lacions de parc de Naturlandia, a Sant Julià de Lòria. Una quarantena de persones, entre nens i adults, han pogut gaudir de totes les activitats de l’ecoparc lauredià així com de visites guiades. Fruit de l’acord de col·laboració entre ACEA i el recinte, el preu de l’entrada era de tan sols 15 euros per a 4 persones.
Així mateix,tots els participants han gaudit a l’Hotel Coma Bella de la Rabassa, establiment col·laborador de la diada, d’un dinar lliure de gluten i conformat per un bufet d’amanides i una graellada de carn.
Amb aquesta jornada, es pretén conscienciar les famílies i la societat sobre la problemàtica de la intolerància al gluten en un ambient distès i festiu.
ACEA és una associació que ofereix informació als malalts celíacs, és a dir intolerants al gluten, una proteïna que es troba al blat, l’ordi, el sègol i la civada.
L’Associació de Celíacs d’Andorra, entitat sense ànim de lucre, va ser fundada l’any 2002 per un grup de pares, familiars i afectats per la malaltia celíaca. El seu objectiu va dirigit a donar suport i ajudar als nous diagnosticats, promoure la recerca de la millora de la qualitat de vida del malalt, així com la difusió de la condició celíaca. Actualment compta amb 125 associats.