800 persones han assistit a la primera edició de l’ONCA bàsic

onca-basic Un total de 800 pesones són les que calcula la Fundació ONCA que han passat pel nou cicle ONCA bàsic que s’ha celebrat amb motiu del vintè aniversari de l’orquestra i que va finalitzar el dissabte passat. Segons l’organització, la dada representa més d’un 80% d’ocupació i el seu director artístic, Gerard Claret, s’ha mostrat satisfet pel funcionament d’aquesta primera edició. ‘La resposta del públic ha estat molt positiva’ ha dit a través d’un comunicat ‘i ens atrevim a imaginar que aquest cicle animarà i promourà la presència de nous aficionats a la música’.

El cicle ONCA bàsic s’ha dut a terme per totes les parròquies en diferents escenaris del patrimoni cultural. 26 músics diferents han actuat en 10 propostes musicals (1 sextet, 2 quintets, 4 quartets i 3 duets), amb el mestissatge i la diversitat, com a teló de fons. S’ha interpretat un ampli repertori, que ha anat des del segle XVI amb Barrockers, fins al segle XX amb la música més moderna de Sound Boulevard i Duet Zetáceo.

Gerard Claret creu que ‘l’ONCA bàsic és una proposta que va néixer amb la idea que els programes artístics sorgissin dels mateixos components de l’ONCA’ i n’ha destacat la seva implicació. A més, també ha afegit que un dels objectius era ‘la d’aproximar l’ONCA al públic d’Andorra fent visible la seva activitat per totes les parròquies i en escenaris diferents dels habituals’.

TOTES LES NOTÍCIES