El dret al fet que la informació d’un individu desaparegui de la xarxa sempre que aquest no desitgi que aparegui, és relativament nou. En 2014 el Tribunal Europeu de Justícia de la Unió Europea va estipular els casos en què podia aplicar-se l’anomenat dret a l’oblit. Sempre que no sigui pertinent o estigui obsoleta, un ciutadà europeu tindrà el dret a desaparèixer de les cerques de Google o Bing.

Segons dades de la companyia DAS Seguros, a Espanya les peticions registrades des que la llei va entrar en vigor han estat 76.893 sobre un total de 249.359 pàgines web. Espanya és llavors el cinquè país de la zona comuna en el qual més peticions d’aquest tipus es fan.

A nivell europeu en el mateix període es van recollir 802.259 peticions d’oblit sobre un total de més de tres milions de pàgines webs. D’aquestes pàgines denunciades la informació va ser suprimida en 1.199.955 casos, la qual cosa representa un 44,5%.

L’informe de DAS Seguros afegeix que el 88,6% de les peticions van ser iniciades per un ciutadà particular major d’edat. La resta van ser d’empreses, polítics, persones públiques o majors d’edat en relació a menors.