Lliurats els premis del concurs ‘Contes que compten’

contesEl concurs ‘Contes que compten’ 2014, organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, ja té guanyadors. El lliurament de premis s’ha fet aquest dissabte, amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin.

Com en els darrers anys, el certamen literari comptava amb cinc categories, segons l’edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B); dels 14 als 15 anys (categoria C); dels 16 als 17 anys (categoria D) i a partir dels 18 anys (categoria E).

El guanyador de la categoria A ha estat el conte Unes caramelles molt especials, de Nil Calvet Garcia, de la Seu d’Urgell. Com a finalista, s’ha premiat una història de la Núria Castellet Fontcuberta, de Villec i Estana (Montellà i Martinet): La flor de la vida.

Pel que fa al primer premi de la categoria B, s’ha atorgat a Pau Martí Clotet, de la Seu, que ha escrit La màquina del temps de l’avi Jordi. Aina Casal Pelegrí, de Barcelona, ha estat la finalista amb L’aprenenta de maga.

El jurat ha decidit enguany deixar deserta la categoria C, però en relació amb la categoria D, ha premiat la història Perquè potser no totes les llegendes són inventades, de Judit Martín Gil, de Sant Sadurní d’Anoia. El conte Un canvi sobtat, deMaria Vidal Nicolau, de la Seu d’Urgell, ha estat finalista.

Finalment en la categoria E s’ha endut el primer premi La gran aventura del tanoca i el padrí Arraïres, de Laura Casanovas Borrell, d’El Ges (Alàs i Cerc). El finalista ha estat El camaleó Robert, de Jordi Ortiz Casas, de Barcelona.

Impuls a la creativitat

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martin, ha fet una valoració molt positiva del certamen i n’ha destacat l’objectiu de fomentar l’escriptura. “Es tracta d’un impuls cap a la creativitat, important a nivell personal i col.lectiu”, ha dit.

Col·laboradors i patrocinadors del concurs literari

En la realització del concurs, que ha arribat a la sisena edició, hi ha col·laborat el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i la Llibreria Patalín. Els patrocinadors han estat La Caixa, Banc de Sabadell, Ferreteria Júlia, Grau i Grau S.L., Mútua Comarcal de la Seu d’Urgell i Cinemes Guiu.

L’organització del certamen literari també ha comptat amb la implicació de la Llibreria Cortés, Llibreria Diensa, Llibreria Ex-Libris, Llibreria Fiord, Llibreria Purgimon, Llibreria Salvat, el Banc Santander-BBVA, la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Edicions Salòria.

Jurat

El jurat del certamen ha estat format per Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Lluís Obiols, llibreter; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya; Montse Rollán, una de les impulsores del concurs; i Gemma Sampons, bibliotecària.

TOTES LES NOTÍCIES