750 empreses han presentat sol·licituds d’inversió estrangera des de l’obertura econòmica

cinca-alcobeEl ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha anunciat aquest dijous que ja s’han rebut un total de 750 sol·licituds d’inversió estrangera des que es va aprovar l’obertura econòmica. Així, ha celebrat que d’aquestes 750 sol·licituds, 200 ja s’hagin materialitzat amb l’obertura de comerços, i ha indicat que ‘estem satisfets que la xifra es pugui anar consolidant’. D’altra banda, Alcobé ha explicat que gràcies al darrer canvi en la llei de societats, el tràmit d’implantació al Principat és molt més ràpid perquè no cal l’autorització del Govern per a l’obertura de qualsevol societat.

En el marc de la presentació de la memòria de la Confederació Empresarial Andorrana del 2013, aquest dijous el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha fet públiques les darreres dades de sol·licituds d’inversió estrangera. Ha indicat que fins a aquest dimarts s’havien rebut un total de 750 sol·licituds, i que d’aquestes, 660 han estat autoritzades i al voltant d’una vintena s’han denegat, mentre que la resta encara s’estan analitzant.

Alcobé ha fet una valoració positiva d’aquestes dades indicant que ‘estem satisfets que les xifres es puguin anar consolidant’, i que en els darrers mesos hagin continuat augmentant.

El fet que ja hi hagi més de 200 sol·licituds que s’hagin materialitzat amb l’obertura d’activitats comercials, per a Alcobé és un indicador que ‘són activitats reals, és creació de serveis professionals i són activitats comercials noves amb capital estranger’. Tot i això, reconeix que no es nota prou l’impacte al carrer d’aquestes noves activitats, i que pel moment no s’ha traduït en veure noves grans marques a les avingudes principals.

El ministre també ha volgut destacar que a partir d’ara els tràmits començaran a alleugerir-se, i que fins ara es necessitaven uns tres mesos per implantar-se al país però amb la darrera modificació de la llei de societats ‘s’agilitzarà molt més’.

2 comentaris

  1. Vinga va, 10.000 empreses més i haurem compensat l’IGI bancari

Comments are closed.