cultures-asiatiques

Un viatge a l’orient Llunyà de la mà d’estampes japoneses, porcellana xinesa, escultures budistes, pintures tibetanes, peces de l’Índia, deïtats hindús… procedents del Museu de Montserrat

L’Extrem Orient i les seves cultures, amarades per l’esperit de l’hinduisme, el budisme i el taoisme, exerceixen un poderós atractiu en el nostre món occidental, amb la seva estètica delicada i suggerent, que indueix a la serenitat i a la contemplació.

La col·lecció d’art asiàtic del Museu de Montserrat que es presenta al CAEE està formada per un conjunt de gravats japonesos de l’estil Ukiyo-e, alguns signats per Ando Hiroshige, l’artista més qualificat de les estampes japoneses. I acompanyant aquest nucli d’art nipó, l’exposició fa un viatge per les cultures de l’Índia, la Xina, el Nepal, el Vietnam i Tailàndia a través de peces de qualitat notable, com un Buda assegut, una escultura de la deïtat Shiva o pintures Tanka tibetanes, entre altres.

Aquesta exposició ens permet fer un recorregut per la diversitat cultural i religiosa d’un continent tan extens i poblat com l’asiàtic, on les manifestacions artístiques assoleixen una qualitat plàstica sorprenent i una expressivitat que toca l’ànima.

(Text i foto: Comú d’Escaldes-Engordany)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada