72 estudiants participen a la tercera edició del projecte Tàndem d’Actua

La tercera edició del projecte Tàndem d’Actua, que uneix el talent dels estudiants andorrans de Formació Professional amb el món empresarial, s’ha presentat aquest dijous, 4 d’octubre, a l’Espai d’Innovació d’Andorra. Enguany torna a augmentar el nombre d’alumnes que hi prendran part (72 estudiants), que estaran tutelats per 12 docents del centre d’Aixovall i que hauran d’enfrontar-se als reptes d’innovació que plantegen tres empreses de referència a Andorra: Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision. Els reptes plantejats estan relacionats amb l’augment de vendes d’un producte, la conscienciació per evitar problemes de visió i la millora de la relació amb els clients.

Per part d’Andorra Telecom, l’empresa demana als alumnes que treballin iniciatives per innovar en la oferta de telefonia mòbil de prepagament per tal d’arribar a més clients; VallmedicVision, idees per conscienciar la població andorrana per evitar l’ús abusiu de les pantalles digitals amb la finalitat de reduir la incidència de la miopia; i quant a Gamma Management, millorar la relació d’aquesta empresa de recursos humans amb els seus clients, que són empreses i candidats.

L’acte de presentació d’aquesta tercera edició ha anat a càrrec del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que ha destacat que “per primera vegada participarà activament la Universitat d’Andorra, no només com a observador sinó que també com a jurat i mentor dels grups de treball” i ha avançat que “representants del sistema educatiu francès també han mostrat interès per participar com a observadors del projecte per valorar sumar-se al Tàndem en properes edicions”.

Per la seva banda, el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, ha explicat que l’objectiu del projecte Tàndem és “impulsar el desenvolupament de projectes innovadors d’alt impacte i fer d’Andorra un punt de trobada d’innovació”. Costa també ha remarcat que paral·lelament “volem donar visibilitat al talent dels estudiants a les empreses i entitats, i apropar les necessitats del teixit productiu a les capacitats dels estudiants de Formació Professional”.

A la roda de premsa també han pres part el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, el director de Gamma Management, Pere Montes, i el director de Màrqueting de Vallmedic Vision, Sergi Valls. Els tallers educatius tindran lloc el 13 i el 20 de novembre, l‘acceleradora el 3 i 4 de desembre, i la presentació final de les solucions als reptes l’11 de desembre.

Un projecte educatiu i d’empresa consolidat Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat ACTUA i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país. Consisteix en introduir espais d’aprenentatge a través dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. Tàndem és, de fet, una comunitat d’innovació oberta on professionals, docents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significatius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.

En definitiva, Tàndem té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses, potenciar el talent dels alumnes, augmentar les oportunitats laborals dels joves, millorar la transferència de valor entre els centres d’FP i les empreses, i a la vegada, incrementar la competitivitat de les empreses.