700 racions d’escudella amb fred i boira al Pas de la Casa

Enguany, els escudellaires han utilitzat 350 litres de caldo, acompanyats de més de 1.500 mandonguilles, carn de gallina, cansalada de porc, arròs, cigrons i verdures, tal com preveu la recepta tradicional de les padrines que s’ha conservat durant tots aquests anys.

Malgrat les baixes temperatures de la que la tradició diu que és la setmana més freda de l’any, la Setmana dels Barbuts, els escudellaires han encès les fogaines que, de bon matí, han començat a fer bullir les olles per tenir l’escudella a punt, a la 1 del migida. Prèviament, i com marca també la tradició, s’ha procedit a la benedicció dels calderins abans de començar el seu repartiment.

Com cada any, el públic ha tingut l’oportunitat d’adquirir el plat commemoratiu de l’escudella que, aquest 2019 ret homenatge a la pubilla de Casa Cristo, la Florentina, amb una reproducció al fons del plat de l’escultura femenina que s’exhibeix a l’entrada del museu etnogràfic.

TOTES LES NOTÍCIES