La 6a edició de la Cursa de la Dona a Andorra, prova que pretén divulgar la lluita contra el càncer de mama i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia, ha acollit, aquest diumenge, a un total de 700 corredores inscrites, de les quals, segons ha indicat el vocal del CAVA i organitzador, Víctor Cunill, 601 han acabat creuant la línia de meta -l’any passat ho van fer 450-. Des de l’organització s’ha recalcat que a banda de les 700 corredores inscrites, la jornada ha comptat també un bon nombre d’homes, que malgrat no poder inscriure’s, han donat suport a la cursa participant amb samarretes solidàries sense dorsal.

En aquest sentit, La presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, que ha recordat que el càncer de mama és el que té un índex d’incidència més alt entre les dones, ha celebrat que “cada vegada tenim més participants i estem molt satisfets perquè ja estem davant d’un esdeveniment plenament consolidat”. Pel que fa als 5.500 euros recaptats, que és una xifra similar a la de l’any passat, Nazzarro ha detallat que es destinaran al grup Alba, entitat que recolza a totes les dones que han patit o pateixen càncer de mama. A més, també ha valorat el nombre de samarretes solidàries venudes, ja que a banda de les 700 corresponents a les corredores inscrites, s’han venut 150 més sense dorsals.

Quant a les vencedores en el recorregut de 5 quilòmetres, amb un temps de 18 minuts i 17 segons, l’atleta del CAVA, Dayane Huerta, ha arribat en primera posició, mentre que la seva companya, Yolanda Castillejo (18 minuts i 29 segons), i Laura Garciaarena (18 minuts i 50), ho han fet en segona i tercera posició respectivament. En la cursa de 2,5 quilòmetres, la guanyadora ha estat Laia Martí, que ha completat el recorregut en només 7 minuts i 32 segons.

Un total de 700 corredores han pres part, aquest diumenge al matí, en la 6a edició de la Cursa de la Dona, una jornada festiva que pretén divulgar la lluita contra el càncer de mama i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia. En aquest sentit, des de l’organització -formada per més de 75 persones-, el vocal del CAVA, Víctor Cunill, ha detallat que de les 700 participants, 601 han acabat creuant la meta i, per tant, “és una xifra que contrasta amb les 450 que ho van fer l’any passat”. D’aquesta manera, tant Cunill com la presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, han coincidit que cada any la participació va a més i una mostra que ho exemplifica són les 150 samarretes solidàries que s’han venut sense dorsal, a banda de les 700 lliurades a les corredores inscrites.

cursa dona 1Pel que fa als diners recaptats, uns 5.500 euros aproximadament -xifra similar a la de l’any passat-, Nazzaro ha explicat que es destinaran íntegrament al grup Alba, una entitat que dóna suport a totes les dones que han patit o pateixen càncer de mama. “Som un país petit, però demostrem que davant les coses importants ens movem i som solidaris”, ha precisat. A més, Nazzaro també ha aprofitat l’ocasió per valorar les diferents activitats que s’han programat de forma paral·lela a la cursa com ara la conferència que aquest dissabte va oferir el reconegut doctor Esteller i que Nazzaro ha definit com a “un investigador brutal”.

Per la seva banda, la consellera de Joventut d’Escaldes-Engordany, Laura Lavado, que juntament amb la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a a la cursa, ha recalcat que “cada cop la societat està més conscienciada” i ha afegit que “tots aquests actes són positius, ja que ajuden a la investigació”.

Pel que fa a les guanyadores del recorregut de 5 quilòmetres, amb un temps de 18 minuts i 17 segons, l’atleta del CAVA, Dayane Huerta, ha arribat en primera posició, mentre que la seva companya, Yolanda Castillejo (18 minuts i 29 segons), i Laura Garciaarena (18 minuts i 50), ho han fet en segona i tercera posició respectivament. En la cursa de 2,5 quilòmetres, la guanyadora ha estat Laia Martí, que ha completat el recorregut en només 7 minuts i 32 segons.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada