L’Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra, organitzat per Actua, ha finalitzat la seva primera edició amb la participació de 70 experts internacionals en matèria d’innovació.

Del 14 al 18 de gener, els professionals d’Andorra, Taipei, Boston, Hamburg, Barcelona, Tolosa, Lió, Lovaina, Hèlsinki i Tokio han presentat els projectes i línies de treball que estan duent a terme en les respectives ciutats, en els àmbits de l’energia i l’urbanisme, la mobilitat i el turisme i comerç.

Les sessions de treball han tingut lloc a la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i han servit per avançar conjuntament en la identificació de reptes d’innovació a Andorra en les diferents temàtiques més enllà dels projectes de col·laboració que ja existien entre Andorra i algunes de les institucions participants. Tot i la gran diferència d’escala entre Andorra i algunes de les ciutats participants com poden ser Boston o Taipei, molts dels reptes a solucionar o oportunitats de futur arriben a ser molt comuns.

D’altra banda, les diferents sessions han estat molt productives i han servit no només per identificar aquest reptes sino també per identificar diferents línies per involucrar la ciutadania i el sector empresarial del país.

A partir del resultats, es definiran diferents projectes i iniciatives que permetran seguir treballant diferents reptes d’innovació de forma conjunta amb la ciutadania i el teixit empresarial, per finalment portar-lo a execució sota projectes d’innovació oberts que aglutinin actors del món empresarial, de la recerca, de l’administració pública i de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada