68 entitats s’han inscrit al Registre Comunal d’Associacions de la capital

Avui s’ha presentat la pàgina web del Registre Comunal d’Associacions del Comú d’Andorra la Vella, al qual ja s’han inscrit un total de 68 entitats. Aquesta nova eina neix de la necessitat d’informació manifestada per associacions i per la població en general.

En la nova pàgina web http://associacions.andorralavella.ad, s’hi pot trobar una breu explicació del què és el Registre Comunal d’Associacions, quins objectius persegueix, quins avantatges té inscriure-s’hi i què s’ha de fer per formalitzar la inscripció. Els documents es poden descarregar des de la mateixa pàgina i s’han de portar personalment al departament de Tràmits del Comú d’Andorra la Vella.

El Registre Comunal d’Associacions deriva directament del Reglament per a l’organització i promoció d’activitats i serveis culturals, esportius i juvenils que es desenvolupen a la parròquia d’Andorra la Vella, que es va crear amb la voluntat d’actualitzar de manera permanent i sistemàtica les dades de totes les associacions que actuen en l’àmbit territorial de la capital del Principat. També permetrà conèixer els seus objectius, observar la seva evolució interna i la seva implantació social. Igualment, es vol col·laborar en la seva actualització i projecció, així com propiciar la seva participació activa en totes els àmbits de participació ciutadana de la parròquia.

La creació d’aquest registre respon a la necessitat de donar a conèixer l’activitat de les nombroses associacions existents, també es vol garantir el foment de la xarxa associativa de la parròquia i facilitar l’intercanvi d’informació entre entitats. També servirà per centralitzar-ne les dades al Comú, cosa que agilitarà els tràmits a l’hora de demanar subvencions o la col·laboració de la corporació local.

Fins avui, un total de 68 entitats s’han inscrit en aquest registre, on es troben classificades segons els seus àmbits d’actuació: cooperació, cultura, esport, joventut, medi ambient, professional, entre altres. Amb aquesta pàgina web, el Comú d’Andorra la Vella posa a la disposició de tots els ciutadans una base de dades on es poden informar de les entitats que treballen activament per a l’associacionisme del país.

El conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies, Marc Pons, i la directora de Cultura i Participació Ciutadana, Patty Bafino, han exposat avui les grans línies d’aquesta nova pàgina web, en un acte celebrat al Centre Cultural La Llacuna, en el qual han acudit representants de bona part de les associacions inscrites.

Text i foto: Comú d’Andorra la Vella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.