65 inscrits en la Pujada Arinsal

En plena setmana de la Pujada Arinsal 2019, prova que ACA Esport ja té completament ultimada per a disputar els dies 22 i 23 de juny en la carretera CS-520 a l’estació d’esquí d’Arinsal (Vallnord), les expectatives esportives són molt altes en comptar amb una llista d’inscrits que arriba a les 65 unitats, 42 d’elles participants en el Campionat de França de Muntanya 2a Divisió i 23 vehicles inscrits en la categoria VHC i a l’Andorra Legend Festival. El guanyador absolut s’adjudicarà com és tradició el Trofeu Joan Vinyes Casanovas, en memòria del gran pilot andorrà desaparegut l’1 de desembre de 2015.

El francès de muntanya de 2a divisió arriba a Andorra amb una classificació provisional molt apretada, atès que fins avui només s’ha disputat una cursa puntuable (Quillan-Col du Portel) i la d’Arinsal permetrà veure quins pilots poden destacar realment en aquest campionat, tant en vehicles Sport com en Producció. Tots els favorits estaran a Andorra disposats a lliurar una dura batalla en un campionat en el qual els punts són difícils d’obtenir.

També arriba amb gran lluita al capdavant el Trophée des Pyrénées, el campionat que organitza ACA Esport juntament amb ASA Corbières, ASAC 66 i Calmont Sport et Mécanique. Arinsal serà la 3a de les 6 curses que formen el seu calendari i ni més ni menys que tres pilots figuren empatats en la primera posició; això ja demostra que la competitivitat serà norma en la cursa d’Arinsal.

Participació andorrana
Lliure de les seves participacions en els campionats d’Espanya i Catalunya, la màxima representació andorrana l’ostentarà Gerard de la Casa, que pilotarà un vehicle que encara no ha decidit. Els dos representants de l’equip Joves Pilots ACA, Edgar Montellà i Raül Ferré, tots dos amb unitats Speed Car GTR, aportaran l’interès local en aquesta única oportunitat de poder-los veure córrer a casa. A ells s’hi sumarà una ámplia representació andorrana en VHC i Legend.

Els Legend aportaran part de l’espectacle
Si bé tots els participants del francès de muntanya lluitaran per unes classificacions que els exigiran la màxima precisió en el seu pilotatge, l’apartat de vehicles Legend (vehicles de ral·li, circuit i muntanya d’altres èpoques), en general màquines molt apreciades per al públic i que continuen sent competitives, permetran als seus pilots oferir tot un recital de malabarismes i espectacle sense importar per tant el crono. Aquests cotxes estaran inclosos en l’Andorra Legend Festival, un gran atractiu que servirà per a recuperar sensacions inoblidables. Aquests participants tindran una espectacular festa el dissabte a les 19 hores a la Sala sociocultural del Quart d’Arinsal, on se’ls lliurarà el trofeu record a la seva participació.