65 alumnes d’FP obtenen el diploma d’ensenyament professional i el títol de batxillerat professional

alumnes fp

Els alumnes de formació professional del sistema educatiu andorrà que han acabat els cicles formatius d’ensenyament professional i de batxillerat professional han rebut, aquest dimarts, els seus diplomes i titulacions. Concretament 40 alumnes de l’ensenyament professional i 25 alumnes del batxillerat professional. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha presidit l’acte de lliurament de diplomes que ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre de Formació Professional d’Aixovall.

El curs que acaba, el centre ha comptat amb 185 nois i noies que han cursat els estudis per obtenir aquestes titulacions en cinc branques professionals: activitats esportives i de lleure, estètica, cosmètica i perfumeria, microinformàtica i xarxes, sanitària i social i secretariat multilingüe.

La renovació del marc curricular de la formació professional, la publicació dels nous programes, la diversificació de les vies d’obtenció de les titulacions i la implantació de la prova oficial del batxillerat professional (POBpro), són algunes de les mesures que el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha impulsat per reforçar la formació professional del sistema educatiu andorrà.

Des del curs 2012-2013, els alumnes que cursen el batxillerat professional han de passar la POBpro per obtenir el seu diploma. Amb la implementació d’aquesta prova d’estat el Ministeri assoleix un triple objectiu:
– Regular l’obtenció del títol de batxiller professional
– Formalitzar l’equiparació del batxillerat professional amb el batxillerat general
– Facilitar l’accés a l’ensenyament superior

Actualment, el títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà està reconegut a l’estat espanyol i a l’estat francès.

De cara al curs vinent el Ministeri amplia l’oferta formativa amb l’obertura del batxillerat professional en activitats físiques, esportives i de lleure que es posarà en funcionament el setembre de 2015. La nova titulació completarà aquesta branca formativa, oferint als joves les sortides professionals de tècnic en activitats físiques i esportives, tècnic en activitats de lleure i director de colònies, i complementarà les formacions que ofereix l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) en aquest àmbit.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.