Un total de 61 alumnes i 23 professors arribaran a Andorra el proper diumenge 23 de juny per participar en la 24a edició de l’Olimpíada matemàtica nacional espanyola. Aquesta és la segona vegada que el Principat acollirà l’esdeveniment, després d’haver acollit la quarta edició, i la responsable de l’organització, Raquel Vallés, ha agraït la implicació de diverses entitats i ha subratllat la feina que s’ha fet per programar tot un seguit d’activitats que tenen per objectiu l’aprenentatge però també que els participants s’enduguin una imatge global del país.

Andorra participa des del principi en l’Olimpíada matemàtica nacional espanyola, i ja al 1993 va tenir ocasió d’acollir la quarta edició d’aquest torneig. Enguany s’han preparat tot un seguit d’activitats que tenen per objectiu tractar l’aprenentatge de les matemàtiques però també que els estudiants s’enduguin ‘una idea global del país’, segons ha explicat l’organitzadora de l’esdeveniment, Raquel Vallés. Per aquest motiu s’ha preparat un programa molt complet amb sortides a totes les parròquies i activitats d’aprenentatge, lúdiques i turístiques.

De fet, la consellera d’Educació de l’Ambaixada espanyola, Maria Soledad Salafranca, ha indicat que per acollir aquest esdeveniment s’ha de presentar la candidatura i un projecte, i que per tant cal una preparació extensa.

La participació és sempre la mateixa, i són els guanyadors de les olimpíades de cada comunitat autònoma els que poden gaudir-ne. Seran un total de 61 alumnes, tres de cada comunitat a excepció d’Andalusia que en porta sis, i de Melilla i el País Basc que en porten dos. A més, hi participa un alumne del Marroc i cinc d’Andorra.

Entre les activitats preparades hi haurà sortides a Naturlàndia, amb una prova d’orientació per equips, hi haurà problemes matemàtics, proves al parc natural del Comapedrosa, un fractal gegant a la plaça de les Fontetes, visites a museus, a la natura, xerrades i també jocs matemàtics, patinatge al Palau de Gel i relaxació a Caldea.

L’acte de clausura tindrà lloc a la nova seu del Consell General, amb l’entrega de premis per a tots i un reconeixement als millors participants, però no hi haurà premis per als guanyadors. Vallés ha explicat que l’objectiu no és que guanyin sinó la participació en equip, i per això no hi ha premis.

Vallés ha indicat que per poder organitzar aquest esdeveniment es calcula un pressupost al voltant dels 20.000 euros, però que la conselleria d’educació de l’Ambaixada espanyola no ho podria fer sense la col·laboració de MoraBanc i els altres patrocinadors que també hi han participat.

Futur de l’escola espanyola al Principat

D’altra banda, la consellera d’Educació de l’Ambaixada Espanyola, Maria Soledad Salaafranca, ha valorat positivament la decisió de posposar el tancament progressiu de les escoles de Sant Julià de Lòria i Encamp. Ha indicat que estan ‘francament satisfets’ per aquesta mesura, ja que per al curs vinent ja hi ha uns 21 alumnes de tres anys inscrits a Sant Julià i un 15 a Encamp.

Tot i així, ha recordat que es continua treballant en el projecte de centre integral, i que en els propers dies es crearà la comissió encarregada del projecte. Sobre la ubicació d’aquest, encara no se sap on anirà i s’estan estudiant totes les opcions possibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada